Hlavní obsah

Čech: Betonovat Nou Camp by byla naše smrt

PRAHA

Osmnácté utkání ve fotbalové Lize mistrů čeká ve středu večer brankáře Chelsea Petra Čecha. Nový rekordman anglické Premier League v neprůstřelnosti se svými spoluhráči nastoupí proti FC Barcelona k jednomu z největších šlágrů osmifinálové části soutěže. "Jeden z gigantů bude muset z kola ven. Doufám, že to nebudeme my," přeje si Čech.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Reprezentační jednička bude hrát také o svou desátou nulu v Lize mistrů. Jenže večer bude čelit opravdovým střeleckým esům. "Ofenzivní síla Barcelony je obrovská. A nespočívá jen v trojici Ronaldinho, Deco, Eto'o. Očekávám proto, že to bude souboj naší obrany s jejich útokem, souboj odlišných stylů hry," předpovídá Čech na svých internetových stránkách.

Nemyslí si ale, že Chelsea se bude snažit hrát na bezbrankovou remízu. "I my máme vpředu velkou kvalitu a rozhodně nebudeme jen bránit, protože zalézt proti Barceloně dozadu a betonovat, to by byla naše smrt," je přesvědčen dvaadvacetiletý brankář.

Na Nou Campu bude podle všeho bouřlivá atmosféra, jakou Čech nepamatuje. "Možná utkání na Realu Madrid se Spartou v Lize mistrů. Tehdy se na nás přišlo podívat asi 60 000 lidí. Ve středu to ale bude určitě rekord, před takovou návštěvou jsem ještě nikdy v životě nehrál," těší se.

:. ANKETA
Jak dopadne utkání Barcelona vs. Chelsea? Hlasujte v anketě na konci článku.

Prohra tým semkne

Chelsea o víkendu vypadla z Anglického poháru, Čech si ale prohru s Newcastlem příliš nebere. "Člověk si nemůže myslet, že vyhraje úplně všechno. Prohra prostě přišla," nedělá z výpadku vědu.

Navíc je přesvědčen, že porážka může tým ještě víc nabudit. "Po porážkách jsme hned dokázali sehrát velmi dobré zápasy. Věřím, že tomu tak bude i tentokrát. Jsme tým, co se dovede poučit z věcí, které se nepovedly. Neúspěch v jednom utkání nás semkne ještě více," věří.

Před odvetou za dva týdny by byl spokojen alespoň s bodem. "Uvidíme podle průběhu duelu, s jakým výsledkem budeme nakonec spokojeni. Každopádně si chceme vytvořit co nejlepší výchozí pozici do odvety, což předpokládá uhrát minimálně bod," uzavřel Čech předzápasový výhled.

Reklama

Související témata: