Hlavní obsah

Ferguson počítá proti Milánu s Nistelrooijem

MANCHESTER

Také středeční program Ligy mistrů nabídne souboje fotbalových gigantů. Vedle zápasu Barcelony s Chelsea bude atraktivní podívanou také utkání mezi Manchesterem United a AC Milán. Pravděpodobně ale fanoušci neuvidí v akci ani jednoho z proslulých kanonýrů obou mužstev. Andrej Ševčenko nenastoupí kvůli zranění a nad startem Ruuda Van Nistelrooije se vznáší otazník.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zda za Manchester nastoupí Nistelrooij není jisté.

Článek

Výprava AC Milán už dorazila do Manchesteru bez Ševčenka. Poslední držitel Zlatého míče si v sobotním zápase italské ligy proti Cagliari zlomil lícní kost a v pondělí podstoupil operaci. Při ní mu lékaři zraněné místo zafixovali.

Jak skončí utkání Manchester Utd. vs. AC Milán?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Nistelrooij měl už delší dobu problémy s Achillovou šlachou, ale lékařskou péči vyhledal až na konci prosince. Doktoři mu naordinovali dvouměsíční klid, takže od té doby nizozemský útočník, který v 37 zápasech Ligy mistrů nastřílel 36 branek, nehrál. Trenér Manchesteru Alex Ferguson si ale nepřipouští, že by jeho nejlepší hráč měl proti AC Milán chybět.

Maldini versus Rooney

"Ruud už je v pohodě. Na posledních trénincích si vedl skvěle a je připraven se vrátit," tvrdí Ferguson přesvědčivě o Nistelrooijově startu. "Jde o velké a důležité rozhodnutí. Ruud je nejlepší útočník v Evropě a jeho statistiky v Lize mistrů jsou naprosto úžasné."

Je pochopitelné, že Ferguson tak lpí na tom, aby Nistelrooij nastoupil. Podle jeho názoru přijel Milán do Manchesteru hrát na remízu a bude dělat cokoliv, aby neinkasoval žádný gól. Hráči jako Cristiano Ronaldo, Giggs a Rooney ze sebe budou muset vydat opravdu to nejlepší, aby dokázali přelstít pečlivou obranu vedenou zkušeným Paolem Maldinim. Mimochodem, když italský zadák debutoval na evropské scéně, Rooney ještě nebyl na světě.

Milán si poradí i bez Ševčenka

Ferguson se však na tento zápas jistě dlouho připravoval a na italský velkoklub určitě něco vymyslí. Vždyť si Milán sám přál jako soupeře už při prosincovém losování soutěže. Během svých osmnácti let na lavičce Manchesteru totiž United proti AC Milán v soutěžním utkání ještě nikdy nevedl.

To trenér italského celku Carlo Ancelotti se takovými sentimentálními věci nezaobírá. A před večerním zápasem se ani příliš netrápí faktem, že mu bude chybět Ševčenko. "Samozřejmě jeho ztrátu pocítíme, ale moje mužstvo si dokáže poradit i bez jeho přítomnosti," věří si. "Navíc hrajeme v poslední době v dobré formě a na stadiónech jako je Old Trafford vždy vznikne úžasná atmosféra, která obě mužstva vybičuje k velkým výkonům," dodal.

Bude Ferguson sledovat milánskou radost?

Když fotbalisté AC Milán přijeli na Old Trafford naposledy, seděl Alex Ferguson mezi diváky a sledoval, jak Paolo Maldini zvedá nad hlavu slavnou trofej pro vítěze. To bylo v sezóně 2002/03, kdy stadión Manchesteru hostil finále Ligy mistrů mezi Juventusem a právě AC Milán. Uvidíme, zda skotský kouč nebude muset pozorovat oslavné tanečky milánských rossoneri znovu.

Pravděpodobné sestavy
Manchester United: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze - Ronaldo, Keane, Scholes, Giggs - Rooney, Van Nistelrooij.
AC Milán: Dida - Stam, Nesta, Maldini, Kaladze - Pirlo, Gattuso, Kaká, Seedorf - Serginho, Crespo.

Reklama

Související témata: