Hlavní obsah

Britskému tisku vévodí nakopnutý a mlčící Mourinho

Poločasová tahanice v tunelu ve čtvrtek dominuje komentářům britských deníků ze středečního zápasu Ligy mistrů v Barceloně, kde londýnská Chelsea prohrála 1:2. Při incidentu prý kdosi nakopl i kouče hostů Josého Mourinha, který si hned po utkání stěžoval na to, že se trenéři protivníka o přestávce bavili s rozhodčím.

Článek

Deníky píší, že vyloučení Didiera Drogby v druhém poločase bylo sporné. Právě po tomto vyloučení se obraz hry změnil a Chelsea, která dlouho vedla díky vlastnímu gólu Barcelony, dvakrát inkasovala. Brankáři Petru Čechovi dal list za výkon známku šest, stejně jako většině týmu. V komentářích se však Čechův výkon nijak nehodnotí.

The Sun se domnívá, že Chelsea mohla přesto zápas vyhrát, kdyby její obrana neudělala dvě velké chyby. List zaznamenal, že fanoušci Barcelony se nezdrželi rasistických pokřiků "opice" na vyloučeného Drogbu.

The Independent komentuje totální zákaz komunikace s tiskem pro personál a hráče, který trenér Chelsea po zápase vydal. "Mourinho je možná jedna z nejméně předvídatelných postav anglického fotbalu, ale ticho v době kontroverze je sotva jeho klasická reakce." Také The Times špičkují, že není obvyklé, aby Mourinho ztratil řeč.

Chelsea prý ztratila část důvěryhodnosti

Podle The Daily Telegraphu odjela Chelsea z Nou Campu nejen bez bodů, ale ztratila i jistou část důvěryhodnosti. Pokud si Mourinho myslí, že Drogbovo vyloučení bylo důsledkem debaty trenéra Barcelony se švédským rozhodčím Friskem, je to podle Telegraphu pro Friska urážka. Sudí sice nepodal nejlepší výkon a udělal několik chyb, ale jeho rozhodnutí vyloučit Drogbu byla jen chyba, zdůraznil deník.

The Times uvažují o tom, že vše může být kouřovou clonou, kterou se Mourinho snaží zakrýt výkon svého týmu. "Bude vypadat nesmírně malicherně, pokud nemá nic, aby mohl svou stížnost podložit," dodává deník.

Nezodpovědné rozhodnutí Drogby

Řada listů také zaznamenala, že Mourinho před zápasem sehrál představení s nominací Damiena Duffa. Trenér den před zápasem řekl, že je kvůli zranění vyloučeno, aby Duff nastoupil, a pak ho postavil.

Drogbovo vyloučení sice listy považují za sporné, ale mnohdy je obhajují. The Daily Telegraph píše, že rozhodčí z kontinentu vždy rozhodně brání brankáře a Drogba svou akcí zariskoval, i když byla nakonec zřejmě čistá.

The Guardian považuje Drogbovo rozhodnutí jít do souboje s brankářem za nezodpovědné. Drogba měl mít na paměti svou první žlutou kartu ze začátku zápasu a uvědomit si, že se v Lize mistrů píská jinak než v Anglii.

Reklama

Související témata: