Hlavní obsah

Čech: Druhý gól byl v Barceloně zbytečný

PRAHA

Dobývání svatyně Chelsea nakonec přineslo fotbalistům Barcelony v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů úspěch. Londýnský celek nedokázal v deseti ubránit jednobrankové vedení a prohrál tak druhé utkání v řadě. Brankář Petr Čech byl s vystoupením na Nou Campu spokojený, jen ho mrzí, že Chelsea neuhrála alespoň remízu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Chelsea se v Barceloně do ničeho nehnala a soustředila se především na hlídání soupeře. I přesto, že během první půle ani jednou nevystřelili na bránu, odcházeli hostující hráči o přestávce do kabiny s jednobrankovým náskokem. Úvodní branku zápasu totiž obstaral zadák Barcelony Belletti.

"Zápas jsme odehráli dobře takticky, v prvním poločase jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili," říká Čech v ohlédnutí za utkáním na svých internetových stránkách. Vítězná naděje Blues ale netrvala dlouho, rozhodčí Frisk poslal v 57. minutě Chelsea do desíti. "Rozhodlo Drogbovo vyloučení," má jasno českých reprezentant.

:. ANKETA
Kdo z dvojice Chelsea - Barcelona postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů? Hlasujte v anketě na konci článku.

Domácí sevřeli oslabeného soupeře do mocného svěráku a López a Eto'o během šesti minut dokázali zápas otočit. Permanentní tlak Barcelony neustával a Chelsea zachránil až závěrečný hvizd švédského rozhodčího.

"Proti tak kombinačně a technicky vyspělému týmu, jakým je Barcelona, a navíc na tak obrovském hřišti, bylo velmi těžké neinkasovat. Mrzí nás však, že jsme neudrželi remízový stav 1:1. Myslím si, že druhý gól byl docela zbytečný a mohli jsme mu zabránit," upozornil Čech, jehož o víkendu čeká finále Ligového poháru s Liverpoolem.

Odveta osmifinálového duelu s Barcelonou čeká Chelsea na Stamford Bridge 8. března.

Reklama

Související témata: