Hlavní obsah

Plzeň vyprodala lístky na Ligu mistrů. Fanoušci čekali i dva dny

Jan ŠvábekPrávo
Aktualizováno

Přesně v devět hodin ráno odstartoval středeční prodej zbývající tisícovky volných lístků na domácí zápasy Viktorie Plzeň v Lize mistrů. Někteří fandové na ně čekali už od pondělí. Vyprodáno bylo kolem poledne.

Fanoušek Václav Sedlák z Teplic líčí své dojmy.Video: Jan Švábek, Novinky

 
Článek
Fotogalerie

Spacáky, karimatky, křesílka i termosky. I takové vybavení s sebou měli nadšenci, kterých se ve středu ráno před pokladnami Doosan Areny sešlo na tři sta. Už od pondělí v noci i v dešti na vstupenky čekal Václav Sedlák z Teplic. Odměna? Z fronty odcházel jako první. „Jeden den jsme spali v autě, dneska jsme spali na zemi. Nebyla zas taková zima a nepršelo, šlo to," řekl Právu Sedlák.

Až z Opavy do Plzně přijel Karel Řehulka. I on patřil mezi nejdéle stojící. „Nejvíce se těším na Manchester City. Umí podceňovat soupeře, mohla by se urodit třeba výhra nebo remíza," tipoval. Tak drahé lístky na fotbal prý v ruce ještě nedržel. Nejdražší balíček ve volném prodeji stál osm tisíc korun. Nejlevnější o polovinu méně.

Před pokladnami ale nepostávali jen ti nejvěrnější. „Támhle je partička lidí, kteří každý den na náměstí žebrají o korunu. Peníze na lístky jim dali překupníci," upozorňoval jeden z Plzeňanů. „Těžko někomu můžeme říct, ať si lístky nekupuje. Posílená ochranka ale dávala pozor, aby si někdo do fronty nestoupl podruhé," sdělil tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár s tím, že žádný konflikt u pokladen nenastal. Výrazně tomu napomohla skutečnost, že se všichni čekající lístků dočkali. Celkem šlo do prodeje necelých šest tisíc balíčků, přičemž kapacita stadiónu je 11 700 míst. Asi polovina hlediště je totiž vyhrazena pro potřeby UEFA, partnery a soupeře Plzně.

Lístky na výjezdy budou

Zájemci, kterým se lístek nepodařilo ukořistit, mají ještě šanci získat vstupenky na výjezdy do Mnichova, Manchesteru a Moskvy. I zde ale dostanou přednost permanentkáři. Počty lístků se zřejmě budou pohybovat v řádu tisíců. „Zatím čekáme, kolik míst nám soupeři uvolní. Následně budeme o prodeji informovat veřejnost," uvedl Pillár s tím, že největší zájem je o Bayern. „Poptávka na lístky do Mnichova mnohonásobně překročí kapacitu. U pokladen budeme muset opět připravit bezpečnostní opatření," doplnil mluvčí.

První zápas Ligy mistrů bude v plzeňské Doosan aréně k vidění už příští týden. V úterý 17. září se totiž Viktorka postaví anglickému Manchester City. Německý Bayern v Plzni odehraje utkání 5. listopadu, CSKA Moskva až 10. prosince.

Reklama

Související témata: