Hlavní obsah

Jeden hráč Citizens je dražší než celý náš tým, ale na peníze se nehraje, nebojí se Limberský

Plzeň

Jako jediný z plzeňských hráčů udělal s ostrovním fotbalem osobní zkušenost, neboť svého času i v Tottenhamu zkoušel David Limberský štěstí. I proto pro něho bude dnešní konfrontace s anglickým Manchesterem City na úvod základní skupiny Ligy mistrů obzvláště zajímavá. A nic na tom nemění, že do duelu s milionářským týmem Citizens bude jeho Plzeň nastupovat jako naprostý outsider. „Právě proto můžeme jen překvapit," vyjadřuje Limberský odhodlání celého týmu Viktorie.

Trénink Plzně před utkáním LM s Manchesterem CityVideo: Zdeněk Pavlis

 
Článek

Dva pokusy Manchesteru City postoupit ze základní skupiny alespoň do osmifinále Champions League skončily v předchozích sezónách nezdarem, třeba se bude historie opakovat a nebudete až tak úplně bez šancí...

Pravdou je, že Ctizens dvakrát po sobě neuspěli, a ze skupiny se nedostali, ale o to víc budou chtít předešlé nezdary odčinit. Společně s mnichovským Bayernem jsou velkými favority naší skupiny.

Právě proto. Třeba vás podcení...

Vzhledem k tomu, že v posledním zápase Premier League některé hráče šetřili, je to málo pravděpodobné. Navíc program skupiny je hodně krátký, neboť zahrnuje pouze šest zápasů, takže každé zaváhání je hodně znát. Proto nemyslím, že by nějaké podcenění přicházelo v úvahu. Touha Angličanů napravit nezdary dvou předchozích sezón je velká, určitě budou chtít vyhrát.

Aby nechtěli, když tržní hodnota jejich sestavy šplhá k hranici sedmi a půl miliard, zatímco cena té vaší osciluje někde kolem 380 miliónů korun. Je podobné srovnání hodně iritující?

Nemůžeme koukat na to, že se proti nám postaví fotbalový obr. Na hřišti rozhoduje aktuální forma, a nikoli cena jednotlivých hráčů. Navíc jsme se v minulosti už několikrát přesvědčili, že ani věhlasné týmy to s námi neměly jednoduché.

Takže podobné pomyšlení vás skutečně nijak nesráží a nebrzdí?

Jeden hráč City má sice větší hodnotu, než celý náš tým dohromady, ale na peníze se na trávníku nehraje.

Navíc by vám mohlo nahrávat, že už o víkendu čeká na Manchester City prestižní derby s městským rivalem United. I to by mohlo hrát roli...

Pochybuji. S United hraje náš soupeř až v neděli, takže bude mít dost času na regeneraci a odpočinek. Nic mu proto nebrání, aby v obou duelech nastoupil v nejsilnější sestavě.

Trenér prozradil, že jste seděli hodinu u videa a hru protivníka důkladně studovali. Dal vám recept, jak proti Angličanům hrát?

Studovali a rozebrali jsme jejich dva poslední ligové zápasy a viděli, že jsou skutečně výborní. I v jejich hře se však objevují určité nedostatky, na které nás trenér upozornil a jichž bychom chtěli využít, abychom soupeře trochu pozlobili.

Hvězdní útočníci Manchesteru City vás tudíž nestraší?

Chováme k nim respekt, ale obavy z nich nemáme.

Jenže vaše obrana se bude muset obejít bez zraněného stopera Čišovského i bez Řezníka. Nemyslíte, že by to mohlo defenzívu poznamenat?

Doufám, že to znát nebude. Na kraji obrany přece může nastoupit Rajtoral, který tam hrál léta a má dost a dost zkušeností. I na obsazení pozice stopera má trenér hráče na výběr.

Je možné, že by sáhl po Hubníkovi, který k vám přišel z Herthy Berlín během reprezentační přestávky?

V tréninku vypadá výborně, navíc nepotřeboval prakticky žádný čas na aklimatizaci, a je připraven do zápasu zasáhnout. Záleží ovšem na trenérovi, koho nakonec postaví.

Jak dopadne zápas Plzeň - Manchester City?
Zvítězí Plzeň
50,4 %
Zápas skončí remízou
22,7 %
Zvítězí Manchester City
26,9 %
Celkem hlasovalo 33332 čtenářů.

Reklama

Související témata: