Hlavní obsah

Už není důvod, aby nám lezly oči z důlků, jako když jsme se potkali s Messim, tvrdí Vrba

Plzeň

Nervozitu necítí. A na hvězdy v dresu Manchesteru City se už také nedívají s takovým respektem a údivem, jako když na scénu Champions League před dvěma lety vstupovali. Fotbalisté mistrovské Plzně už jsou jinde, než při premiérovém účinkování v nejsledovanější a nejlukrativnější evropské klubové soutěži. „Zkušenosti jsme posbírali a není důvod, aby nám lezly oči z důlků, jako když jsme se potkali na trávníku třeba s barcelonským Messim," tvrdí plzeňský trenér Pavel Vrba před dnešním úvodním duelem s anglickým exmistrem Manchesterem City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba (vpravo) před úvodním utkáním Ligy mistrů.

Článek

Trénink Plzně před utkáním LM s Manchesterem City

Když jste před dvěma lety poprvé vstupovali na scénu milionářské Ligy mistrů, přiznal jste, že jste se na soupeře dívali s respektem i otevřenou pusou. Za dva roky už jste ale přece jen jinde, takže k podobnému údivu není důvod, byť tentokrát začínáte s Manchesterem City...

Pravdou je, že když jsme se potkali s Barcelonou a měli proti sobě třeba Messiho, lezly mnohým hráčům oči z důlků. Teď už k tomu skutečně není důvod, neboť v pohárové Evropě potkali celou řadu zvučných soupeřů a fotbalistů světové extratřídy, takže v konfrontacích s Barcelonou, AC Milán, Neapolí potřebné zkušenosti posbírali.

Takže žádné vzrušení a nervozita, která vás při premiérovém startu provázela?

Před dvěma lety na nás všechno dopadalo daleko víc. Možná i proto, že jsme museli hrát v pražském Edenu, zatímco tentokrát jsme v domácím prostředí, které nám k většímu klidu pochopitelně dopomáhá. Skutečné napětí se dostaví až před zápasem.

Aby ne, když proti sobě máte jeden z nejbohatších klubů světa, jenž si může koupit pomalu každého fotbalistů, na kterého si ukáže. Dá se s Manchesterem City vůbec hrát, když jeden jeho hráč má větší tržní cenu, než celý váš tým dohromady?

Pravdou je, že fotbalové kvality Citizens jsou obrovské. Logicky, protože s výjimkou čtyř anglických fotbalistů je to tým poskládaný z nejlepších hráčů světa, což je na jeho projevu a výkonech patrné. Technické kvality, rychlost s míčem i bez něho, agresivita začínající už na soupeřově polovině, to je skutečně v podání Manchesteru City něco mimořádného.

Dá se vůbec jejich fotbalu nějak čelit?

Nesmíme se hlavně snažit o hru se spoustou doteků s míčem, protože pak bychom měli problémy. Právě proto, že agresivita hráčů Citizens je až mimořádná, neboť okamžitě napadají protivníka a snaží se hrát co nejdéle na jeho polovině.

Ptát se na slabší stránky v projevu anglického exmistra je asi zbytečné...

I Manchester City je má a své hráče jsem na ně upozornil. Prozrazovat je však nebudu. U videa jsme nad nimi seděli a rozebírali je, abychom večerní zápas zvládli co nejlépe.

Rozboru hry Manchesteru City jste věnovali hodně času, taktice rovněž. Chilský trenér Pellegrini ovšem sestavu dost obměňuje, takže by mohla být málo čitelná?

Hráči se sice mění, způsob hry našeho soupeře ovšem zůstává daný. Trenér do sestavy jen dosazuje fotbalisty, kteří jsou ve formě anebo jsou zdraví. Je proto dost dobře možné, že Angličané proti nám nastoupí v jiném složení než v posledním střetnutí Premier League proti Stoke, ale do jejich způsobu hry by se to promítnout nemělo.

Jak dopadne zápas Plzeň - Manchester City?
Zvítězí Plzeň
50,4 %
Zápas skončí remízou
22,7 %
Zvítězí Manchester City
26,9 %
Celkem hlasovalo 33332 čtenářů.

Reklama

Související témata: