Hlavní obsah

Dvanáct miliard! Šejkové kádr City napěchovali hvězdami. Ale Plzeň z nich vyvalená není

Plzeň

Dvanáct miliard korun! Naprosto nepředstavitelná je suma, na kterou by přišel stávající kádr Manchesteru City. Úřadující anglický vicemistr nastoupí dnes večer ve 20:45 hodin (přímý přenos Prima Cool, on-line Sport.cz) na západě Čech proti Viktorii Plzeň v úvodním duelu skupiny D Ligy mistrů a přivezl téměř kompletní kádr natřískaný skvostnými hvězdami.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini na tréninku před zápasem s Plzní.

Článek

Dokonce i kapitán Vincent Kompany, který byl několik týdnů na marodce, s výpravou dorazil. „Ač mám i jiné hráče na jeho post, ani na vteřinu jsem neuvažoval, že ho nechám doma," tvrdil trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini, že nebyl důvod před vstupem do Ligy mistrů kohokoliv šetřit, přestože už v neděli čeká City mimořádně prestižní derby s Manchesterem United.

Týmu se Pellegrini chopil v létě. Má klub sponzorovaný šejky ze Spojených arabských emirátů dovést k úspěchu na evropské scéně, což se jeho předchůdci Mancinimu nepodařilo, a proto se v létě pakoval. Dva nezdary v Lize mistrů byly na majitele s neomezenými možnostmi příliš silné kafe.

A už tak napěchovaný kádr rozšířili borci za tři miliardy korun. Finanční hodnota kádru anglického protivníka podle specializovaného serveru transfermarkt.de přes dvanáct miliard korun.

Plníme si sny, říká Petržela

„Jsou malinko jinde než my, co se týče veškerého zázemí. Zkusíme je potrápit. Hlavní úkol je opustit trávník se vztyčenou hlavou," hlásil kapitán Viktorie Pavel Horváth, vědom si síly protivníka. „Jeden jejich hráč má větší cenu než celý náš tým," smál se obránce David Limberský. „Budeme mít nervy, ale máme, co jsme chtěli. Jsme mezi elitou, plníme si sny," řekl záložník Milan Petržela.

Kun Agüero, Jesús Navas, Edin Džeko či Yaya Touré, to je jen strohý výčet fotbalových superstar. „Mají v kádru pouze čtyři Angličany, jinak jde o světová esa. Technická kvalita je obrovská," přemítal o síle protivníka plzeňský trenér Pavel Vrba.

Nejdražší hráči City
Kun Agüeroútočník40 mil. eur
David Silvazáložník40 mil. eur
Vincent Kompanyobránce35 mil. eur
Fernandinhozáložník30 mil. eur
Yaya Tourézáložník30 mil. eur

Západočechy dovedl mezi klubovou elitu podruhé během tří let. V sezóně 2011/2012 narazil jeho tým na Barcelonu, AC Milán a Borisov. „Vzpomínám, jak Vencovi Pilařovi lezli na Barceloně oči z důlků," vykládal s úsměvem trenér Vrba s vyhlídkou souboje s Manchesterem City.

Nepochybuje, že při večerním střetu už bude situace jiná. „Během minulých sezón jsme potkali hráče světové extratřídy. Nebudeme mít otevřenou pusu a vyvalené oči. Díky zkušenostem bereme City hlavně jako soupeře, s nímž chceme uhrát dobrý výsledek," vysnil si Vrba před bitvou s gigantem, která v beznadějně vyprodaných Štrucových sadech začíná ve 20:45 hodin.

Reklama

Související témata: