Hlavní obsah

Plzeň hrozila jen v první půli. Bayern a CSKA budou mnohem těžší výzvy, píší v Anglii

Londýn

Jednoznačnou a zaslouženou výhru 3:0 si odvezli z úvodního kola Ligy mistrů fotbalisté hvězdami nabitého Manchesteru City ze hřiště Viktorie Plzeň a anglická média tým kouče Manuela Pellegriniho chválí především za zlepšený výkon ve druhé půli, v níž padly všechny branky. Zároveň kvitují, že se milionářskému týmu konečně vydařil vstup do nejprestižnější klubové soutěže Evropy, v níž dosud jen paběrkoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth v utkání základní skupiny Ligy mistrů s Manchesterem City.

Článek

„V rodišti značky Škoda, která tak dlouho bývala cílem vtipů na nespolehlivé motory, se Pellegriniho tým vyhnul dalšímu špatně nastartovanému rozjezdu na evropské scéně, když si dokráčel k vítězství nad Viktorií Plzeň. V první půli se teprve probouzel k životu a následně nemilosrdně popravil českého šampióna třemi góly během deseti minut," píše například list The Telegraph.

Podle něj dali hosté mizerným pohybem v první půli domácím šanci na překvapivý úder proti velkému favoritovi.

„City byli v první půli leniví, jejich rozehrávka byla příliš pomalá, aby tým Pavla Vrby ztrestala. Měli šance, jenže je neproměnili a nebyli schopni udržet tlak a přišpendlit Plzeň před její šestnáctku, a Češi tak byli schopni eliminovat nebezpečí rychlými protiútoky. Na pravé straně hrozil Milan Petržela, jenž odhaloval defenzivní slabiny Alexandara Kolarova. Veteránovi Pavlu Horváthovi a Danielu Kolářovi bylo ve středu hřiště dopřáváno až příliš mnoho prostoru," kritizuje list.

Horváth odhalil zranitelnost City

Podobně popisuje zápas deník Daily Mail. „Svěřenci Pavla Vrby se do toho pustili a z brejků vypadali docela nebezpečně. V první půli se drželi dobře. Jenže pak se vytráceli, zatímco City převzalo jasnou kontrolu nad zápasem," hodnotil list, který zároveň chválil trenéra Pellegriniho za to, že na západě Čech nic nepodcenil a nasadil nejsilnější možnou sestavu.

„Manchester City si zkrátka nemohl přát lepší start do Ligy mistrů. Jasně, byla to jen Viktoria Plzeň, teď přijdou těžší výzvy v podobě Bayernu Mnichov a CSKA Moskva," dodává Daily Mail.

Deník The Guardian z poraženého domácího týmu vyzdvihl výkon a kopací techniku plzeňského kapitána, která dělala hostům do prvního vstřeleného gólu starosti.

„Plzeň se bavila především prostřednictvím levačky Pavla Horvátha, osmatřicetiletého kapitána, jenž odhalil zranitelnost City, kdykoliv poslal před bránu vysoký centr," napsal The Guardian s tím, že krátce po přestávce si City třemi góly v rychlém sledu zajistili pohodlnou výhru.

Reklama

Související témata: