Hlavní obsah

Fantastický úvod, jásal Real po šestigólové jízdě. Casillas po ráně do žeber nedohrál

Istanbul

Real Madrid skvěle vykročil do nového ročníku Ligy mistrů. V prvním zápase základní skupiny rozdrtil turecký Galatasaray na jeho hřišti 6:1. Hattrickem se blýskla portugalská superstar Cristiano Ronaldo. „Nemohli jsme začít lépe,“ liboval si Ronaldo v rozhovoru pro americkou ESPN.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Cristiano Ronaldo se se spoluhráčem Karimem Benzemou podíleli na vysoké výhře Realu Madrid v duelu Ligy mistrů s Galatasarayem Istanbul.

Článek

„Chtěli jsme na ně vlítnout, ale prvních dvacet minut patřilo Galatasarayi. Vytvořili si i několik dobrých příležitostí," připomněl Ronaldo šance Drogby, Mela či Yilmaze. „Nicméně potom jsme se rozjeli a se šesti brankami můžeme být naprosto spokojeni," konstatoval Portugalec, pro něhož to byl jednadvacátý třígólový zápas v dresu Bílého baletu. Kromě něj se do střelecké listiny zapsal dvakrát francouzský útočník Karim Benzema a mladý záložník Isco. O jediný čestný úspěch Turků se postaral forvard Umut Bulut.

Osmadvacetiletý kapitán portugalské reprezentace se díky hattricku osamostatnil na čtvrtém místě v historické tabulce střelců Ligy mistrů, o které se dělil s francouzským střelcem Thierrym Henrym. S 53 trefami je Ronaldo jen krůček za Nizozemcem Ruudem van Nistelrooyem, jenž za svoji kariéru nastřádal 56 zásahů. Na prvním místě této statistiky je někdejší kanonýr Realu Raúl se 71 góly.

Real může podesáté opanovat Ligu mistrů

Radost z výsledku měl pochopitelně i trenér Realu Carlo Ancelotti. „Byl to dobrý zápas s fantastickým výsledkem. Ale i tak jsme v první půli nabídli soupeři několik slibných šancí, což by se stávat nemělo. Ještěže se poté trefil Isco, jehož brankou se stal pro nás zápas snazším," hodnotil utkání italský stratég.

Pro Real je tento ročník Champions League velice důležitý. Před sezónou dalo vedení madridského velkoklubu jasný cíl vyhrát podesáté nejprestižnější klubovou soutěž v Evropě. Klub z hlavního města Španělska naposled ušatý pohár vyhrál v roce 2002. Tehdy na stadiónu v Glasgowě porazil Leverkusen 2:1.

Jedinou vadou na kráse může být pro Real zranění španělského gólmana Ikera Casillase, který už v 15. minutě musel po srážce se Sergiem Ramosem střídat. „Iker inkasoval tvrdou ránu loktem do žeber, ale věřím, že by měl být v pohodě za tři, čtyři dny," komentoval zranění Ancelotti.

Terima mrzel debakl

Kouč Galatasaraye Fatih Terim se po ostudném debaklu omlouval hlavně divákům. „Prohráli jsme hrozným způsobem. V první půli jsme měli šance, Real neměl nic, jenže jsme ho nechali jít do vedení. To rozhodlo. Pak jsme se sesypali. Můžeme se jen omluvit fanouškům za to, co jsme předvedli," prohlásil zklamaně pro uefa.com

Reklama

Související témata: