Hlavní obsah

Varování pro Plzeň. Bayern je nejlepší tým na světě, uznal po výprasku kouč CSKA

Přijeli do bavorské Allianz areny sebevědomí a plni nadšeného očekávání. Fotbalisté CSKA Moskva, kteří v osmi zápasech nové ligové sezóny ztratili body jen při dvou remízách a jasně vévodí tabulce ruské soutěže, chtěli obhájce triumfu v Lize mistrů potrápit a věřili, že v aktuální formě mohou favorita zaskočit. Výsledek? Po jednoznačné výhře mnichovského klubu 3:0 kouč armádního celku Leonid Sluckij přiznal: „Neměli jsme šanci. Bayern je v tuto chvíli nejlepším týmem na světě.“

Foto: Michael Dalder, Reuters

Mario Mandžukič (uprostřed) střílí hlavou druhý gól Bayernu Mnichov v utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva.

Článek

Může mít soupeř plzeňských hráčů, s nímž český mistr ve skupině D změří síly 23. října, lepší vizitku?

Kritická slova sportovního ředitele Bayernu Matthiase Sammera, jemuž se nelíbil profesorský přístup hráčů při sobotní bundesligové výhře nad Hannoverem, padla na úrodnou půdu.

Už na začátku 4. minuty otevřel skóre z přímého kopu obránce Alaba, ještě do poločasu přidal druhou trefu útočník Mandžukič a po přestávce skóre uzavřel Robben.

Nový kouč Pep Guardiola si tak na lavičce bavorského giganta odbyl vítěznou premiéru v prestižní soutěži a němečtí šampióni před svými fanoušky vyhráli třináct z posledních 15 zápasů na evropské scéně.

Sluckij: Nevěděli jsme, jak soupeře zastavit

„Bayern byl silnější, jeho převaha jednoznačná. Věděli jsme, co od něho můžeme čekat, ale to neznamená, že bychom byli schopni najít recept, jak ho zastavit," lamentoval Sluckij. "Byl to pro nás velmi užitečný test. Zápas odhalil mnohé aspekty naší hry, které v domácí soutěži nevidíme."

Podle trenéra příštího soupeře Vrbových svěřenců v Champions League (2. října v Moskvě) vyhlídky ruského týmu výrazně zkomplikovala rychle inkasovaná branka. „Pokud bychom nedostali gól tak brzy, pravděpodobně bychom se pokusili něco vytěžit z brejků.  Naše vyhlídky nebyly nijak dobré už před výkopem, tahle branka však naši situaci ještě zhoršila. Domácí efektivně presovali a nedovolili nám využít volný prostor, nedostali jsme žádné šance na protiútok."

Pohodlná, suverénní, ale také očekávaná. Tak hodnotí úterní výhru Bayernu nejčtenější německý deník Bild. „Proti slabým Rusům bylo vítězství povinností," píše. Připomíná obrovskou převahu vítězů (66 procent držení míče hráči Bayernu), upozorňuje však také na fakt, že při Mandžukičově trefě rozhodčí podle listu přehlédli, že střelec i jeho dva spoluhráči stáli v momentu rozehrání Robbenova trestného kopu v ofsajdu a gól tudíž neměl platit.

Obhájí Bayern Mnichov triumf v Lize mistrů?
Ano.
35,3 %
Ne.
64,7 %
Celkem hlasovalo 16791 čtenářů.

Reklama