Hlavní obsah

Škoda mé šance, mohl to být jiný zápas, kál se plzeňský Kovařík

Plzeň

Poprvé si zahrál zápas Ligy mistrů proti gigantovi Manchesteru City. Po prohře 0:3 byl pětadvacetiletý plzeňský záložník Jan Kovařík hodně smutný. Na kopačce měl tutovku, kterou kdyby proměnil, srovnal by na 1:1 a stal se hrdinou, který dal miliardovému obrovi gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kovařík (vpravo) a Vincent Kompany z Manchesteru City v utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Článek

Vládlo v kabině po zápase velké zklamání?

Určitě tam bylo, ale i smíšené pocity. Mrzí nás to moc. Představovali jsme si to jinak, ale věděli jsme, že Manchester City má kvalitu, kterou prokázal na hřišti. Jenže my jsme jim to všechno usnadnili svými chybami. Byli ale lepší. Na druhou jsme si chtěli zahrát s těmi nejlepšími, což se nám plní a musíme se s nimi poprat. Když jsou lepší a porazí nás, nezbývá, než jim pogratulovat.

V první půli jste odehráli s favoritem velmi slušnou partii, ve druhé vám během deseti dal tři góly. Co se s vámi stalo?

Těžko říct... Nemyslím si, že bychom nějak vypadli z rytmu. Oni si vytvořili tři šance a dali z nich tři góly. S nimi se hraje špatně za bezbrankového stavu, natož když vedou o tři góly.

Neměli jste strach z debaklu?

To ne, spíš jsme chtěli hrát pro diváky dopředu a dát gól, kterým bychom výsledek zkorigovali. Bohužel se nám to nepovedlo.

V čem je ta veliká síla Manchesteru, kterou vás udolal?

Jsou hrozně silní v kombinaci s balónem. Strašně rychlí. Když jsme nezachytili jejich narážečky s míčem, šli do přečíslení, a to už umějí v koncovce vyřešit.

Vy jste měl za stavu 0:1 velkou šanci, ale trefil jste protihráče...

To mě štve, kdybych ji proměnil, třeba by to byl ještě trochu jiný zápas. Snažil jsem se střílet do protipohybu gólmana, ale míč jsem špatně trefil. Možná by býval ani do branky nešel...

Překvapil vás Manchester City něčím?

Nepřekvapil, tuhle hru jsme od nich očekávali, ale my jsme na to nedokázali zareagovat. Chtěli jsme s nimi udělat doma bod, což se nepodařilo. Ale je to Manchester City, jeden z nejlepších světových týmů. Obrovská kvalita.

Myslíte si, že v této skupině, kde vás čeká ještě obhájce trofeje Bayern Mnichov a také CSKA Moskva, nějaký bod uděláte?

Věřím, že ano, máme na to další zápasy.

Můžete se s takovými týmy vůbec rovnat?

Když navážeme na dobrý defenzivní výkon a budeme chodit do brejků, které dokážeme zakončit, pak ano. Nesmíme ale kazit po získání míče, když jsme mohli jít do přečíslení, udělali jsme chybu. Potřebujeme ale také trochu štěstí, abychom proměnili jednu nebo dvě šance, do kterých se dostaneme.

Reklama