Hlavní obsah

Mourinho po dalším výbuchu Chelsea soptil: Chybí nám dospělost a vůdčí osobnost

Londýn

Fotbalisté Chelsea se vzpamatovávají z šoku jménem Basilej. Švýcarský celek ve středečním utkání Ligy mistrů zvítězil v Londýně senzačně 2:1 a to těžce nesl kouč Blues José Mourinho. Svérázný manažer, který ještě před utkáním označil svůj kádr za krásná a mladá vajíčka, už po prohře nevtipkoval. Naopak litoval, že hráčům Blues chybělo více vyzrálosti a na trávníku scházela vůdčí osobnost.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Zadumaný trenér Chelsea José Mourinho během utkání Ligy mistrů s Basilejí.

Článek
Fotogalerie

Poslední dva zápasy se Chelsea nevydařily. V Premier League prohrál celek okolo brankáře Petra Čecha na hřišti Evertonu 0:1 a ve středu Blues nevyšel ani vstup do základní skupiny Ligy mistrů.

Domácí přitom byli proti Basileji velkým favoritem a v milionářské soutěži se chtěli rehabilitovat za loňské vyřazení právě ve skupině. Jenže Švýcaři dokázali otočit nepříznivý výsledek a vyhráli 2:1. „Takový začátek jsme si rozhodně nepředstavovali, ale nedá se nic dělat. Máme pět dalších zápasů, abychom tuhle porážku odčinili. Záleží jen na nás," řekl na svém webu brankář Petr Čech.

„Co k tomu říct? Nebyl to zápas, jaký jsme očekávali. Nedařilo se nám. Ztratili jsme tři body a ty musíme získat jinde," odsekával José Mourinho na pozápasové tiskové konferenci.

Charismatický kouč si rýpl i do svého kádru. Stávající mladý tým se podle Portugalce nedokázal vypořádat s obrovským tlakem. „Na hřišti nám chybí dospělost, vyzrálost a také jsme viděli, že na trávníku nebyla vůdčí osobnost, která by se s tlakem vypořádala," uvedl Mourinho.

Williana a Eto'a se zastal

Britský tisk po prohře nešetřil dvě letní posily - záložníka Williana a útočníka Samuela Eto'a. „Jeho snaha vytvářet šance byla bezzubá," napsal deník Daily Mail na adresu brazilské posily. Mourinho však kontroval: „Řeknu to jednou větou - Willian odehrál dobrý zápas."

Kamerunský útočník se podle Mourinha ještě rozehraje k lepším výkonům. „Samuel je hodně závislý na hře celého týmu. Možná mu chyběla trocha bystrosti a agresivity, ale je to skvělý hráč a góly bude dávat," je přesvědčený „Mou".

Chelsea podle něj musí získat ztracené body jinde. „Jdeme domů smutní, ale ráno se probudíme, zatrénujeme a budeme se připravovat na další zápas. Musíme znovu tvrdě makat a ztracené body přivést z Basileje, Gelsenkirchenu nebo Bukurešti," dodal portugalský manažer.

Reklama

Související témata: