Hlavní obsah

Kdo je lepší? Ronaldo - Messi 3:3. Hvězdný Argentinec pokořil další rekord Ligy mistrů a dotahuje Raúla

Barcelona

Lépe ani začít nemohli. Dva nejlepší fotbalisté planety Lionel Messi a Cristiano Ronaldo byli v zahajovacích zápasech Ligy mistrů k nezastavení. Obráncům motali hlavu a hned v prvním utkání ukázali, jak neotřesitelnou pozici ve svých klubech mají. Ronaldo nejprve hattrickem přispěl k vysoké výhře Realu 6:1 na půdě Galatasaraye Istanbul, ve středu stejným způsobem odpověděl i Lionel Messi, jehož Barcelona zdolala Ajax 4:0. Argentinec znovu přepisuje rekordní tabulky, jako první hráč totiž v Lize mistrů počtvrté vstřelil tři góly v jednom utkání. A také se dotahuje na nejlepšího střelce soutěže Raúla.

Foto: Albert Gea, Reuters

Záložník Barcelony Lionel Messi (vpravo) slaví gól proti Ajaxu Amsterdam.

Článek

Kdo je v současnosti nejlepším fotbalistou planety? To je na prahu nové sezóny přetěžká otázka. Ronaldo vstřelil v pěti utkáních za Bílý balet pět branek, Messi v šesti duelech skóroval devětkrát.

Argentinský reprezentant pokořil další rekord, když jako první hráč vstřelil v Lize mistrů počtvrté hattrick. Messi zůstal i po středečním utkání tradičně skromný a svůj výkon nehodnotil. „Bylo pro nás důležité začít vítězstvím, a to se povedlo. Zezačátku se nám nedařilo tolik Ajax zatlačit do obrany, ale postupem času jsme našli ten správný herní model," citoval Messiho server listu Marca.

Šestadvacetiletý střelec už v Lize mistrů skóroval dvaašedesátkrát, a pokud si skvostnou formu udrží, mohl by už letos předstihnout legendu Ligy mistrů Raúla Gonzáleze. Bývalý hráč Realu Madrid má na kontě 71 tref, Messimu tedy k dalšímu milníku chybí devět zásahů.

Nejlepší střelci Ligy mistrů:
Jménopočet gólůklub
1. Raúl71Real Madrid, Schalke 04
2. Lionel Messi62Barcelona
3. Ruud van Nistelrooij56PSV, Man. United, Real M.
4. Cristiano Ronaldo53Man. United, Real Madrid
5. Thierry Henry50Monako, Arsenal, Barcelona
6. Alfredo Di Stéfano49Real Madrid
7. Andrej Ševčenko48Kyjev, AC Milán, Chelsea
8. Eusébio46Benfica Lisabon
8. Filippo Inzaghi46Juventus, AC Milán
10. A. del Piero42Juventus

Ronaldo: Excelentní výkon

O dva roky starší Cristiano Ronaldo za svým argentinským rivalem v současné době zaostává rovněž o devět gólů. Sebevědomí si Portugalec výrazně zvedl v Istanbulu, kde provětral obranu Galatasaraye a zejména jeho třetí trefa, kdy se prokličkoval skrz trojici obránců, patřila mezi nejhezčí v celé Ronaldově kariéře.

„Byl to z mé strany excelentní výkon. Dal jsem tři góly, celkově jsme se trefili šestkrát, takže z toho mám dobrý pocit. Posledních pár dnů pro mě bylo hodně příjemných," narážel na nedávné prodloužení smlouvy s Realem Madrid.

Jak Ronaldo, tak i Messi začali nový ročník Ligy mistrů jako praví šampióni. Fanoušci už mohou netrpělivě vyčkávat další zápasy. Bitva mistrů opět začíná.

Který fotbalista má vaše sympatie?
Lionel Messi
60,8 %
Cristiano Ronaldo
39,2 %
Celkem hlasovalo 16114 čtenářů.

Reklama

Související témata: