Hlavní obsah

Arsenal je pro hostitele noční můrou, klub píše svůj další milník. Venku vyhrál podesáté za sebou

První letošní zkouška v Lize mistrů dopadla pro fotbalisty Arsenalu úspěšně. Tým kouče Arséna Wengera, v jehož sestavě chyběl kvůli svalovému zranění kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, vyhrál v Marseille 2:1, díky čemuž se vyhoupl do čela tabulky skupiny F. Pro londýnský celek se jednalo už o desátý vyhraný venkovní zápas v řadě napříč všemi soutěžemi, což se povedlo poprvé v historii klubu.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Hráči Arsenalu oslavují vítězství v Lize mistrů nad Olympique Marseille.

Článek

Když si v minulé sezóně Bayern Mnichov suverénně dokráčel pro zisk nejprestižnější evropské trofeje, tak jedinými týmy, které dokázaly bavorského giganta porazit, byl běloruský Borisov (doma 3:1) a právě Arsenal, který triumfoval v mnichovské Allianz Areně 2:0. Mužstvo z Londýna tím započalo svou dlouhou šňůru výher na hřištích soupeřů. Od té doby sedmkrát zvítězili v utkáních Premier League a dvakrát v zápasech Ligy mistrů.

Vítězství Gunners se rodilo až ve druhém poločase. Nejprve pálil přesně anglický křídelník Theo Walcott a poté se střelou z vápna prosadil velšský záložník Aaron Ramsey. „Je to pro nás obrovské vítězství. Byli jsme celkem pod tlakem, ale myslím, že jsme ukázali naši sílu," řekl pro oficiální stránky UEFA 24letý Walcott. „Hráli jsme na venku, ale i tak si vezeme tři body, což je naprosto klíčové, protože Dortmund ztratil," připomněl Walcott nezdar německých fotbalistů v Neapoli, kde podlehli 1:2.

Radost z výhry měl pochopitelně i trenér Wenger, který pro oficiální stránky Arsenalu vypíchl hlavně Ramseyho gólovou potenci. Mladý středopolař si připsal už šestou branku v sedmi duelech. „Upřímně, nečekal jsem, že dá tolik gólů. Je to typ hráče, který je spíš připravuje, než zakončuje. Nicméně v současnosti jsou to právě on a Giroud, kteří táhnou naši ofenzívu," podotkl.

Francouzský stratég také potvrdil, že se vítězství v Marseille nerodilo lehce. „Marseille měla výborný první poločas, který jsme naštěstí přečkali. Rozhodující však bylo, že jsme se dostali do vedení," konstatoval Wenger. „Obvykle totiž tým, který první skóruje, vyhraje. Stává se to v 78% všech zápasů," doplnil statistický údaj rodák ze Štrasburku.

Reklama