Hlavní obsah

Chybí ti jakýkoliv systém, pustil se Redknapp po šokující prohře Chelsea do Mourinha

Londýn

Dlouhých deset let nepoznali fotbalisté Chelsea doma v Lize mistrů hořkost porážky. Na to, že se tak stane ve středu proti Basileji, by asi nevsadil nikdo. Jenže švýcarský tým si ze Stamford Bridge odvezl tři body za výhru 2:1. A trenér José Mourinho se po druhé porážce v řadě dostal pod palbu kritiky - tentokrát se do Portugalce pustil bývalý anglický reprezentant Jamie Redknapp.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Manažer Chelsea José Mourinho (vpravo) a jeho protějšek Murat Yakin z Basileje.

Článek
Fotogalerie

„Chybí nám víc zkušeností, dospělosti, ale veškerou odpovědnost beru na sebe," prohlásil po utkání Mourinho, jehož pak v televizním studiu řádně sepsul bývalý záložník Liverpoolu a Tottenhamu Jamie Redknapp.

„Když prohraju, nikdy nehodnotím jednotlivé hráče," odmítal vinu házet na konkrétní jedince. „Všichni, kteří nastoupili, se snažili. Věřím, že zase bude líp. Musíme ty body získat na hřištích soupeřů," nepropadal panice.

Chelsea si po prohře na hřišti Evertonu v lize připsala druhou porážku v řadě, předtím padla ještě po penaltovém rozstřelu v pražském utkání o Superpohár s Bayernem. Mourinho zatím týmu nedokázal vtisknout svou tvář a podle informací některých britských deníků nepanuje v táboře Chelsea zrovna skvělá atmosféra.

Vloni nejlepší hráč Blues, teď Mata sedí na lavičce

Řada hráčů nese těžce svou pozici náhradníků, jako třeba Mata nebo Torres. „Vím, že když budu trpělivý a budu pracovat ještě více, vrátím se silnější," napsal na svůj facebookový profil Juan Mata.

Vloni byl vyhlášen nejlepším hráčem Chelsea, ale Mourinho ho v této sezóně přehlíží. „Nemůžu uvěřit, že ho zase nepostavil do základu," nechápal v televizním studiu Sky Sports Jamie Redknapp.

Pro Mourinhova slova o tom, že jeho tým potřebuje dospět, neměl pochopení. „Věkový průměr toho mužstva byl 27 let. To přece není mladý tým. Problém je v tom, že nemá svou tvář, identitu," kritizoval.

Chelsea sleduje bedlivě od začátku sezóny. „Ale zatím jsem viděl jen spoustu hráčů na jednotlivých postech. Chybí mi tam jakýkoliv systém. José podle mě sám neví, jaká je jeho nejsilnější sestava. Hráči jsou logicky naštvaní, protože nikdo netuší, zda bude příští zápas hrát. A to nebude dělat dobrotu," prohlásil Redknapp.

Reklama

Související témata: