Hlavní obsah

Plzeň v nejistotě. Bude muset sehrát duel Ligy mistrů s CSKA mimo Moskvu?

Plzeň

Vedení Viktorie Plzeň svírá nejistota, zda tým příští středu sehraje zápas fotbalové Ligy mistrů proti CSKA Moskva podle plánu na stadiónu Chimki. Tam se totiž v posledních týdnech výrazně zhoršila kvalita hrací plochy, což znepokojilo při inspekci i představitele UEFA. Ve čtvrtek by ale mělo padnout definitivní rozhodnutí. Ve hře jsou prý varianty přesunutí utkání na jiný moskevský stadión, nebo zcela mimo ruskou metropoli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Plzně děkují fanouškům po zápase s Manchesterem City.

Článek

"O tom riziku víme. Ale definitivní rozhodnutí zatím nepadlo. Podle našich informací zástupci UEFA prověřují aktuální stav přímo na stadiónu Chimki. Zatím se připravujeme na to, že se bude hrát opravdu tam, jak bylo dopředu v plánu. Ale situace se samozřejmě změnit může," řekl ČTK tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Západočeši netají, jaké komplikace by pro ně znamenalo vyrazit za utkáním mimo Moskvu. "Máme už předjednaná letadla i hotely. Byl by samozřejmě problém měnit vše na poslední chvíli," upozornil Pillár. Plzeňská výprava do Ruska vyrazí v úterý, tedy tradičně den před utkáním.

Trávník na stadiónu Chimki je také podle informací ruských médií v katastrofálním stavu. Vedle CSKA na něm ke svým domácím zápasům nastupuje také další moskevský klub Dynamo. A ruská federace jej nyní přiměla k tomu, aby nadcházející nedělní domácí duel proti týmu Křídel Sovětů odehrál na jiném místě. Především kvůli tomu, aby už tak poničený trávník neutrpěl před duelem LM mezi CSKA a Plzní ještě víc.

CSKA i Plzeň před týdnem vstoupily do soutěže porážkami. Moskvané podlehli 0:3 na hřišti obhájce titulu Bayernu Mnichov, Plzeň stejným poměrem doma s Manchesterem City.

Reklama

Související témata: