Hlavní obsah

Balotelli sehrál divadlo! Směšná penalta nám sebrala vítězství, rozčiloval se kouč Ajaxu

Amsterdam

Hodně hektický závěr si prožili fanoušci v Amsterdamu při utkání druhého kola fotbalové Ligy mistrů mezi Ajaxem a AC Milán, po jehož konci cítili domácí velkou křivdu. V centru pozornosti byl kdo jiný než milánský forvard Mario Balotelli. Ve čtvrté minutě nastavení v šestnáctce z hodně kontroverzní penalty sám srovnal na konečných 1:1.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Gólman Ajaxu Jasper Cillessen smutní poté, co inkasoval z pokutového kopu útočníka Ac Milán Maria Balotelliho.

Článek

Příznivci Ajaxu už pomalu začínali slavit skalp slavného velkoklubu, protože v devadesáté minutě vstřelil vedoucí gól Stefano Denswil. A zdálo se, že s velkou pravděpodobností bude i vítězný.

Jenže ve čtvrté minutě nastavení se vřítil do šestnáctky Balotelli. Oběma rukama se chytil obránce Christiana van der Hoorna, protáhl se za jeho zády a následně se zřítil na zem. Rozhodčí sice správně zaznamenal, že obránce se chytil Balotelliho dresu, jenže italský reprezentant se ho v ten samý moment držel oběma rukama a poté bez jakékoliv příčiny spadl.

Bod s hořkou příchutí

Nicméně sudí odpískal penaltu, kterou sám „faulovaný" proměnil. „Balotelli udělal divadlo, které nás připravilo o dva body. Získaný bod pro nás má velmi hořkou příchuť. Nakonec i s bodem můžeme být spokojení, ale dostat gól z penalty v nastavení je velké zklamání," smutnil po zápase kouč Ajaxu Frank De Boer.

„V šestnáctce je spousta soubojů a kontaktů. Jde o to, včas soupeře nechat být, což Van Der Hoorn také udělal. Je směšné, že se taková penalta nařídila," pokračoval kouč.

Nizozemský celek může ztráta vítězství mrzet o to víc, že v utkání proti favoritovi byl většinu času lepším týmem a v případě výhry by se bodově vyrovnal v tabulce druhému AC Milán, což by posílilo jeho naděje na postup.

„V první půli jsme jasně dominovali velmi dobrou poziční hrou a vypracovali jsme si i šance. Po přestávce jsme ale dělali více špatných řešení situací a začínali jsme být neklidní. Milán byl rázem více ve hře. Zkrátka, když si v dnešním fotbale vytvoříte tři čtyři šance, musíte alespoň jednu proměnit," dodal De Boer.

Reklama

Související témata: