Hlavní obsah

Chelsea si na Barcelonu věří, chce postoupit

LONDÝN/PRAHA

Vyrukovat na Barcelonu s ofenzívní smrští chtějí fotbalisté Chelsea v úterní odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně. Na stadiónu Stamford Bridge budou stahovat manko v podobě porážky 1:2 z prvního duelu. "Výsledek ze Španělska pro nás do odvety znamená solidní výchozí pozici," uvedl gólman Chelsea Petr Čech na svých internetových stránkách.

Článek

"Budeme se snažit dostat Barcelonu pod tlak a dát gól na 1:0. V tom okamžiku dostane zápas jiný náboj a pak už to bude na soupeři, který bude muset skórovat. Jinak půjde z kola ven. Bude to prostě o tom, kdo vstřelí první branku," dodal Čech, který v úterý nastoupí ke svému 19. zápasu v Lize mistrů. "Bude to určitě ten nejdůležitější."

Kdo postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V sestavě Chelsea bude chybět v Barceloně vyloučený útočník Drogba a dá se předpokládat, že jeho místo zaujme Islanďan Gudjohnsen.

Po pauze zaviněné zraněním by se v modrém dresu mohl objevit nizozemský záložník Robben, čímž by stoupla ofenzívní síla Chelsea. "Uvidíme, jak na tom bude, chci ho mít stoprocentně zdravého," nebyl příliš konkrétní kouč londýnského týmu José Mourinho. Pokud Robben zůstane zkraje jen na lavičce, nastoupil by na pravý kraj zálohy zřejmě J. Cole. "Robbenovu roli zvládá velmi dobře," uvedl portugalský trenér.

Barceloně bude v odvetě chybět Mexičan Marquez

Mourinho se musí před odvetou vyrovnat nejen s velkým tlakem, ale i s kritikou odborníků a médií kvůli taktice i svému chování. Portugalský trenér před dvěma týdny obvinil kouče Barcelony Franka Rijkaarda z ovlivňování rozhodčího, hráče Chelsea pustil po přestávce na hřiště schválně pozdě a po zápase nepřišel na povinnou tiskovku.

Barceloně bude v odvetě chybět Mexičan Marquez, jehož v obraně nahradí Albertini. "Jsem si jistý, že postoupíme," uvedl brazilský útočník Ronaldinho. "Máme lepší tým než Chelsea a věřím, že dáme gól, který nás posune do čtvrtfinále," dodal.

Kapitán týmu Carlos Puyol přidal, že nenávidí defenzívní taktiku, kterou Chelsea předvedla před dvěma týdny na Nou Campu. "Teď pošleme Mourinhovu partu ven," prohlásil sebevědomě.

Dnešní program (začátky ve 20.45): Chelsea-Barcelona (přímý přenos ČT 2, první zápas 1:2), AC Milán-Manchester United, (1:0), Lyon-Brémy, Ivanov (3:0). Inter Milán hraje s Portem až příští týden, protože na San Siru hraje v úterý AC Milán.

Reklama

Související témata: