Hlavní obsah

UEFA vzkázala Mourinhovi: Sklapni, José!

PRAHA

Trpělivost představitelů Evropské fotbalové federace s výroky trenéra Chelsea José Mourinha skončila. Podle stránek soccernet.com jeden z funkcionářů UEFA kouči londýnského celku řekl, že je nejvyšší čas sklapnout a přestat se navážet do Barcelony, se kterou se Chelsea v úterý utká v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Článek

William Gaillard, ředitel komunikace UEFA, nevyloučil disciplinární postih Mourinha za jeho výroky od úvodního duelu. Uvedl ale zároveň, že nejlepší pro všechny strany by bylo nastolit mír na všech frontách a přestat se pitvat v nedávné minulosti.

Mourinho obvinil švédského sudího Anderse Friska, že v prvním utkání osmifinále Barcelona - Chelsea stranil domácímu výběru. A nechal se slyšet, že by jako rozhodčího pro odvetu chtěl Pierluigiho Collinu.

Gaillard řekl Press Association: "Mourinho si asi neuvědomuje, že když nám říká, že chce toho či onoho rozhodčího nebo že některý sudí ovlivnil zápas, staví nás do neřešitelné situace. Představte si, že by podobné věci jako on říkali v jednom kuse jiní trenéři - Fabio Capello, Arséne Wenger nebo Carlo Ancelotti."

Gaillard se nechal zároveň slyšet, že poznámky Mourinha ohledně rozhodování Anderse Friska v úvodním osmifinále byly neakceptovatelné. "Nechme ale už vše, co se stalo v Barceloně, plavat a přestaňme polemizovat o poctivosti Anderse Friska, kterého známe dlouhá léta jako vynikajícího rozhodčího."

Reklama

Související témata: