Hlavní obsah

Zástupci Barcelony zuří po postupu Chelsea

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea porazili v odvetě osmifinále Ligy mistrů FC Barcelona 4:2 a postoupili do další fáze prestižní soutěže. Ani druhé vzájemné utkání se neobešlo bez obrovských emocí. Po prvním zápase se rozčiloval kouč Chelsea José Mourinho, po odvetě byli bílí vzteky zástupci Barcelony. V úvahu připadá i další vyšetřování zástupců UEFA.

Článek

Kamerunského kanonýra španělského týmu Samuela Eto'oa totiž údajně jeden z pořadatelů nazval opičákem, trenér Barcelony Frank Rijkaard se zase dostal po závěrečném hvizdu do konfliktu se skautem Chelsea Andre Villasem.

Byl postup Chelsea zasloužený?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Kouč domácích José Mourinho se po skončení zápasu nadšeně rozběhl oslavovat se svými svěřenci postup, který si podle svých slov vychutnal mnohem více než celkové loňské vítězství s Portem, zatímco hráči Barcelony oplakávali smutek a byli zlostí bez sebe.

"Nazval mě opičákem," řekl španělské televizi Samuel Eto'o o jednání jednoho z pořadatelů Chelsea. "Nazval mě opičákem a moc dobře jsem tomu rozuměl. A pěkně mě to vytočilo," zuřila kamerunská hvězda.

Ředitel Evropské fotbalové asociace pro komunikaci William Gaillard okamžitě odvětil: "Pokud bude podána stížnost, samozřejmě zahájíme vyšetřování. Musí ale být nějaký důkaz toho, co se stalo. Pokud se jednalo o selhání jednotlivce, měla by patřičné kroky učinit Chelsea, ale musí se pochopitelně najít i neutrální svědci," dodal Gaillard.

Eto'o: Chelsea není dobrý tým

Eto'o nemohl stále uvěřit tomu, že slavnou Barcelonu Chelsea vyřadila. "Jestli vyhrají Ligu mistrů, bude to k smíchu. Nejsou dobrý tým, tři rychlé góly vstřelili jen proto, že jsme jim to dovolili, navíc rozhodčí byl vůči nim velice shovívavý," dštil síru dvojnásobný kamerunský fotbalista roku.

Hlavnímu rozhodčímu Pierluigi Collinovi nemohli barcelonští po zápase vůbec přijít na jméno. "Říkají, že je nejlepší rozhodčí na světě. Spíš bych řekl, že je jedním z nejhorších," nechal se slyšet Eto'o. Barceloně se nelíbila situace před rozhodující brankou Johna Terryho, brankáře hostí Valdése prý fauloval Portugalec Ricardo Carvalho.

Prohru neunesli ani příznivci Barcelony. Když kolem nich procházel směrem k domácí šatně majitel Chelsea Roman Abramovič, přilétla jeho směrem láhev.

Reklama

Související témata: