Hlavní obsah

Čech: Sehráli jsme nejlepší zápas letošní Ligy mistrů

PRAHA

Trýznivé drama se šťastným koncem si prožil v úterý se svými spoluhráči brankář Chelsea Petr Čech. Londýnský celek dokázal v odvetě osmifinále Ligy mistrů porazit na domácí půdě Barcelonu a zajistit si vstupenku mezi osm nejlepších. "Osobně tohle utkání považuji za nejlepší, jaké se letos v Champions League hrálo," vrací se k napínavému duelu český gólman.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

"Zápas proti Barceloně měl úplně všechno. Byla v něm zápletka, byl nádherný ke koukání, byl to skvělý zážitek jak pro nás hráče, tak pro fanoušky na stadiónu a u televizních obrazovek. Osobně tohle utkání považuji za nejlepší, jaké se letos v Champions League hrálo a troufám si tvrdit, že tak bude hodnoceno i za několik let," svěřil se Čech na svých internetových stránkách.

Chelsea rozehrála zápas ve srovnání s prvním střetnutím, které pojala silně defenzivně, v kvapíkovém tempu a za necelých dvacet minut nastřílela soupeři tři branky. "Bylo to jako ze snu. Ale naše vedení mělo reálný podklad - tři krásné gólové akce. Předváděli jsme fantastický fotbal a prožívali fantastické emoce. V tu chvíli to vypadalo, že se nemůže nic stát," vzpomínal český reprezentant.

Barcelona ale v těžké situaci hlavu nesklonila a díky Ronaldinhem proměněné penaltě byla zpět ve hře. Brazilský hračička navíc přidal ještě v první půli druhý gól a k postupu měl najednou blíž katalánský klub.

"Na penaltu jsem si sáhnul a chyběl mi malinký kousek k tomu, abych ji chytil. Ve druhém případě jsem nic neviděl - když jsem balón zahlédl, už byl na mé úrovni, takže jsem byl bez šance. Ronaldinho si s tou situací poradil skvěle, opět dokázal, proč je hodnocen jako jeden z nejlepších fotbalistů světa," vysekl Čech poklonu hvězdě soupeře.

Soupeře neřeší

O přestávce bylo v kabině Chelsea rušno. "Hecovali jsme se, že když budeme hrát jako v prvních dvaceti minutách zápasu, tak kýžený postup urveme. To se povedlo a že skóroval právě kapitán Terry, to do toho scénáře celého utkání ideálně zapadlo," vyprávěl dvaadvacetiletý gólman.

Do Terryho postupové trefy ale musel sám zlikvidovat několik nebezpečných šancí soupeře. "Cením si pokrytí Puyolovy hlavičky. Přišla z bezprostřední blízkosti, já však stačil jednou rukou míč zachytit a druhou jsem ho duchapřítomně připlácl na brankovou čáru, protože díky své rotaci stále směřoval do branky," připomněl okamžik, kdy fanouškům Chelsea zatrnulo.

Anglický celek postup uhlídal a po závěrečném hvizdu sudího Colliny odstartoval hned na trávníku oslavy postupu do čtvrtfinále. S kým se Chelsea střetne v elitní osmičce, rozhodne až los. První zápasy čtvrtfinále jsou na programu 5. a 6. dubna.

"Je mi vlastně celkem jedno, koho nám los přihraje. Teď mám v hlavě naše vítězství nad Barcelonou, v zápase, který sledoval celý svět. Byla to fotbalová fantazie, stejné drama se stejnou euforií jako na EURO 2004, když jsme porazili Holandsko," uzavřel Čech se vzpomínkou na loňský šampionát v Portugalsku, kde čeští fotbalisté vybojovali bronzové medaile.

Reklama

Související témata: