Hlavní obsah

Chelsea vyvrací rasistické obvinění od Eto'oa

PRAHA

Vedení londýnského klubu Chelsea ve středu ostře odmítlo obvinění, v nichž ji útočník Barcelony Samuel Eto'o nařkl z rasismu. Kamerunský forvard řekl španělským médiím, že jej po odvetném osmifinále Ligy mistrů na hrací ploše rasisticky urazil jeden z pořadatelů. Ten měl Eto'oa nazvat opičákem.

Foto: sports.yahoo.com

Kamerunský fotbalista Samuel Eto'o

Článek

Na internetových stránkách vedoucího celku Premier League se ale ve středu objevil text: "Chelsea odmítá tvrzení, že kdokoliv z jejích zaměstnanců učinil jakékoliv rasistické poznámky. Chelsea podporuje protirasistickou kampaň a odsuzuje jakékoli formy rasismu."

Událost přesto bude vyšetřovat UEFA, jejíž speciální komise má prozkoumat jednání a vztahy mezi oběma kluby během osmifinálové série. Už po úvodním duelu v Barceloně se o vzrušení postaral kouč Chelsea José Mourinho, který nedorazil na pozápasovou tiskovou konferenci a navíc obvinil sudího Friska ze zaujatosti.

Strkanice po zápase pokračovaly i cestou do šaten

Po středečním duelu přilil ještě olej do ohně trenér Barcelony Frank Rijkaard, který se okamžitě po závěrečném hvizdu dostal do křížku se skautem Chelsea Andre Villasem.

Nervy po utkání pochodovaly i hvězdám Barcelony, Brazilci Ronaldinhovi a dvojnásobnému nejlepšímu fotbalistovi Afriky, Samuelu Eto'ovi z Kamerunu. Ostré lokty Ronaldinha mohli vidět i čeští fanoušci ještě během přímého přenosu České televize, strkanice pokračovaly i v tunelu cestou do šaten.

UEFA bude vyšetřovat už události po skončení prvního zápasu v Barceloně, kdy se kouč Chelsea Mourinho nedostavil na pozápasovou tiskovou konferenci a také pozdní nástup londýnského klubu ze šaten. Zda se k tomu přidají i události po odvetě, záleží na postoji obou klubů. Pokud podají oficiální stížnost, evropská asociace se jí bude zabývat.

Reklama

Související témata: