Hlavní obsah

Baroš: takový výsledek jsme moc potřebovali

PRAHA

Doba střeleckého "temna" má být minulostí, fotbalový kanonýr Milan Baroš je zase v ráži. Česká hvězda ve středu pomohla svým gólem Liverpoolu přejít přes bundesligový Leverkusen z osmifinále Ligy mistrů a populární klub z Anfield Road se po třech letech i Barošovou zásluhou protáhl mezi nejlepších osm týmů v prestižní soutěži.

Článek

"Je to výborné, takový výsledek jsme moc potřebovali," těšil se ve čtvrtek třiadvacetiletý útočník po středeční odvetě. V ní Barošův tým nenechal Leverkusenu naději ani vteřinu pomýšlet na úspěch a v BayAreně zopakoval přesvědčivé vítězství 3:1 z prvního utkání.

"První zápas nám dal dost dobrou výchozí pozici, ale Leverkusen byl pořád ve hře a měl naději. Ale my jsme skvěle zvládli i tu odvetu. Po druhém gólu jsem věděl, že to neztratíme. Pět gólů nám už nastřílet nemohli," uvažoval útočník.

Po vyřazení Leverkusenu cítí i osobní satisfakci, na německý tým měl spadeno. Bayer totiž v předkole Ligy mistrů vyřadil ze hry Baník Ostrava a Baroš si přál českého mistra, kde před odchodem do Liverpoolu působil, pomstít. Mise splněna, mohl se český reprezentant po osmifinálovém souboji, ve kterém Liverpool Leverkusenu oplatil vyřazení ze čtvrtfinále LM z roku 2002.

Na gól čekal přes měsíc

Úlevu po středečním úspěchu cítí jak liverpoolský klub, který v Premier League klopýtá a absolutní elitu sleduje s uctivým odstupem až z pátého místa, tak především Baroš samotný. V soutěžním utkání totiž čekal na přesný zásah od 5. února, kdy se v anglické lize trefil proti Fulhamu.

"Jasně, že každý gól člověku pomůže. V poslední době jsem se sice nemohl trefit, ale že bych cítil nějaké stresy nebo napětí? Vůbec, nic takového mě nepotkalo," prohlásil Baroš, který se od začátku nového roku ve středu trefil teprve podruhé a mimo jiné musel vytrvale dementovat zprávy, že kvůli sporům s trenérem Benítezem v létě touží z Liverpoolu odejít.

Bývalý ostravský útočník zlomil více než měsíc trvající střelecké prokletí v Leverkusenu v 67. minutě. Po zaváhání domácích zadáků vtrhl do pokutového území, zpracoval míč na pravačku a přízemní ranou zvýšil liverpoolské vedení už na 3:0.

"Teď jen doufám, že brzy přijdou další góly. Čekají nás dva těžké zápasy v lize, tak by se to zrovna moc hodilo. Musíme je zvládnout," uvažoval nejlepší kanonýr loňského evropského šampionátu v Portugalsku.

Natěšený Baroš se toužil předvést

Natěšený Baroš se v Leverkusenu toužil předvést, na jeho úspěšný boj s obranou Bayeru se totiž přijeli podívat rodiče i kamarádi. Baroš se pak mohl kochat pohledem na českou vlajku s nápisem VIGANTICE, která visela na jedné z tribun. "Po zápase jsem se se všemi známými potkal na hotelu, bylo to moc fajn, i když jsme se viděli jen chvíli," liboval si Baroš.

Už po skončení utkání mu hlavou letěly myšlenky na čtvrtfinále. Hlavně nepotkat Chelsea nebo Lyon, přeje si před blížícím se losem liverpoolský útočník. "V Anglii hrajeme pořád, proto nechci Chelsea. A Lyon je pořád podceňovaný, ale o to silnější a nebezpečnější soupeř," vysvětloval Baroš.

Vysněného soupeře prý nemá, ale souboji s některým z italských velkoklubů by se nebránil. Mezi nejlepší osmičkou je AC Milán, Juventus Turín s českým záložníkem Pavlem Nedvědem a příští týden přes Porto ještě může přejít druhý milánský velkoklub Inter. "Zahrát si proti Juventusu a Méďovi? Proč ne, docela by se mi to líbilo," usmíval se Baroš.

Reklama

Související témata: