Hlavní obsah

Robben proti Plzni sabotoval penaltu. Byl kyselý kvůli sobotě, práskl spoluhráče Ribéry

Mnichov

Bayern už má po vítězství 5:0 nad Plzní jistotu postupu do jarní fáze Ligy mistrů. „Teď budeme hrát o vítězství ve skupině,“ zdůraznil nejlepší hráč středečního duelu v Allianz Areně a autor dvou gólů Franck Ribéry. Mnichovští také vytvořili klubový rekord, když si v Champions League připsali osmé vítězství v řadě. Přesto německá média řešila spíš než vysoké vítězství bavorského celku exekuci penalty, kterou Ribéry ve středu nastartoval brankostroj Bayernu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva překonaný brankář Plzně Matúš Kozáčik, střelec gólu z penalty Franck Ribéry a Arjen Robben z Bayernu.

Článek

Na pokutový kop ve středu večer byl jako první trenérem určen Arjen Robben. Jenže ten stávkoval. V sobotním bundesligovém duelu s Mohučí si totiž postavil míč na značku pokutového kopu, ale kouč Guardiola dal jasnými gesty najevo, že ji kopat nebude a poslal na ni Müllera. Robben uraženě odešel do středového kruhu.

Křivdu prý stále cítil i ve středu, což však odmítl slovy: „To je k smíchu a není to pro mne téma.“ Prozradil ho však právě Ribéry. „Řekl, že nepůjde. Tak jsem si vzal míč a proměnil ji. Arjen se po sobotě ještě cítil kyselý,“ pravil.

Kašpárkové divadlo, zlobil se Kahn

Kouč Josep Guardiola nejprve vytkl německým novinářům, že toto téma otvírají a diplomaticky se snažil zahrát celou záležitost do autu. „Dnes byl určený Robben. Necítil se na ni, zřejmě po faulu, který na něj byl. Míč si vzal Ribéry a proměnil ji. To je podstatné. Mám rád, když hráč v sobě najde odvahu a jde kopat penaltu, kterou i promění. Nevidím v tom žádný problém. Naši hráči penalty umějí. Prokázali to v několika zápasech, třeba v rozstřelu Superpoháru proti Chelsea dali všech pět. My máme výběr exekutorů,“ vysvětloval situaci po svém.

Bývalý gólman Bayernu Oliver Kahn však přilil olej do ohně, když pro televizi ARD řekl: „Bylo to hloupé kašpárkové divadlo. Takové věci se řeší interně. Střelec má být jasně určený.“

Hrou se dobře bavili

Hráči Bayernu problém neřešili. Radovali se především z postupu do osmifinále. Viditelně se jim zamlouvalo, že si plzeňské hráče vodili chvílemi jako loutky. „Hrou jsme se bavili a stříleli góly. Byli jsme po nich žhaví do posledního okamžiku. Měli jsme chuť do hry, hráli jsme velice koncentrovaně. Cíl jsme splnili. Velmi blízko máme i k vítězství ve skupině,“ liboval si Franck Ribéry.

„Plzeň pro nás nebyla těžkým soupeřem, výborně jsme si zahráli. Jasně jsme dominovali a naše vítězství mohlo být ještě vyšší,“ dodal Arjen Robben.

„Už v první dvacetiminutovce jsme měli několik šancí, které jsme ale neproměnili. První gól přišel v pravou chvíli, pak jsme přidali i další. Jsme v osmifinále a můžeme hrát zbývající zápasy skupiny ve větší pohodě a tím i víc bavit diváky naší hrou,“ přidal se kapitán týmu Philipp Lahm.

Reklama