Hlavní obsah

Adriano vystřílel Interu čtvrtfinále Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté Interu Milán napodobili v úterý svého městského rivala AC a zajistili si poslední místo ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Italský celek porazil v odvetném osmifinálovém utkání FC Porto 3:1. Loňského fotbalového krále Evropy poslal na kolena hattrickem Brazilec Adriano.

Článek

Inter v prvním utkání uhrál v Portugalsku přijatelnou remízu 1:1 a k postupu do elitní osmičky mu tak stačila jakákoliv výhra.

Cestu do čtvrtfinále nalinkoval Adriano už v šesté minutě, když se po brejku prosadil přes obranu Porta a zavěsil míč do sítě. Podruhé fanoušci Interu vybuchli až v 63. minutě, kdy Brazilec po Cruzově pasu parádně trefil horní roh branky portugalského celku.

Fotbalisté Porta sice zvedli hlavu zásluhou Jorgeho Costy, k vyrovnání jejich snaha ale nevedla. Hrdina večera Adriano naopak těsně před koncem pečetil výhru domácích svým třetím gólem.

Minulý týden si v odvetách zajistili postup mezi nejlepších osm také hráči Chelsea, Liverpoolu, AC Milán, Juventusu Turín, Lyonu, Bayernu Mnichov a PSV Eindhoven. Los čtvrtfinálových dvojic proběhne v pátek 18. března ve švýcarské Nyonu, úvodní duely jsou na programu 5. a 6. dubna, odvety pak 12. a 13. dubna.

Liga mistrů - osmifinále
Inter Milán - FC Porto 3:1 (1:0)
Branky: 6., 63. a 87. Adriano - 69. Jorge Costa. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 76000.
První zápas 1:1, postoupil Inter Milán

Reklama

Související témata: