Hlavní obsah

Bayern dorazí do Plzně bez Robbena. Nesmíme nikoho podcenit, varuje Lahm

Mnichov/Praha

Obhájce trofeje fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov dorazí do Plzně v pondělí kolem poledne a bydlet bude v hotelu Goleden Fish. Ve výpravě podle posledních zpráv nebude záložník Arjen Robben, který je stále zraněný. V pořádku už jsou stopeři Dante a Jeromé Boateng. Ti už nastoupili v sobotním bundesligovém duelu v Hoffenheimu, který Bayern vyhrál 2:1, když musel góly Mandžukiče a Müllera otáčet výsledek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Obránce Bayernu Mnichov Philipp Lahm (vlevo) se spoluhráčem Bastianem Schweinsteigerem na tréninku před utkáním Ligy mistrů s Plzní.

Článek

Bayern v sobotu opět upravoval historické tabulky bundesligy, když odehrál 36. utkání v řadě bez prohry a vyrovnal rekord Hamburku z let 1982-83. „Je to další příjemný zápis. Věřím, že tuto sérii prodloužíme. Není to však na naší cestě to nejpodstatnější. Chceme stále vyhrávat. K tomu vede jen tvrdá práce a kvalita kádru,“ prohlásil předseda představenstva klubové akciovky Karl-Heinz Rummenigge.

Kouč obhájce titulu Josep Guardiola po zápase spokojeností nezářil: „Dnes to rozhodně nebyl náš nejlepší výkon. Museli jsme otáčet nepříznivý vývoj utkání, ale v životě není vždy všechno optimální, podstatné je, že jsme vyhráli, i když se špetkou štěstí. Je to za námi. Teď už se soustředíme na další utkání, které nás čeká v Plzni.“

Nad výkonem kroutil hlavou i gólman Manuel Neuer. „Vedoucí gól jsme domácím doslova darovali. Nehráli jsme dobře. Říkal jsem si, co všechno se ještě může stát. Naštěstí jsme se včas dostali ho hry a zápas otočili,“ oddechl si.

Ze zápasu se poučíme, slibuje Lahm

„K tomu, abyste měli štěstí, potřebujete i kvalitu. A tu jsme prokázali. Určitě se ze zápasu poučíme, protože otáčet nepříznivý stav je hodně těžké a nemusí se to pokaždé podařit. My jsme ale v tomto případě ukázali velkou morální sílu. Znovu se potvrdilo, že nesmíme za žádných okolností podcenit nikoho,“ zvedl varovný prst kapitán týmu Philipp Lahm.

Sestava Bayernu z utkání v Hoffenheimu: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Martínez - Müller, Götze (80. Rafinha), Schweinsteiger, Ribéry - Mandžukič (64. Kroos).

Bayern přiletí v pondělí dopoledne do Prahy a přesune se do Plzně. Tiskovou konferenci naplánoval kouč Guardiola hodinu po poledni v hotelu, trénink bude mít Bayern až v 18 hodin. Veřejnosti je ale nepřístupný.

Na Plzeň žádné požadavky nemá

Vedení Plzně bylo příjemně překvapeno, že bavorský velkoklub neměl téměř žádné požadavky na organizaci úterního zápasu, téměř vše si zařídil sám.

„Paradoxně nás zaskočilo to, že Bayern měl požadavky naprosto minimální. A to i ve srovnání s týmy, které k nám přijely v rámci předkol. Mají jen nejzákladnější požadavky do kabiny jako čaj, kávu, ovoce a led, ale není tam nic, co by se lišilo třeba od požadavků týmů v české lize," prozradil ČTK tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

„Manchester například chtěl konkrétní značku vody a byl i rozdíl, jestli lahve budou půllitrové nebo třetinkové, což u Bayernu nikdo neřeší. Veze si s sebou početnou ekipu svých zaměstnanců a všechno si přiveze svoje. Vše z jejich strany nese znaky té největší profesionality. Přiznávám, že se od nich máme co učit," dodal Pillár.

Reklama