Hlavní obsah

Ať si dědek Blatter říká, co chce, Ronaldo v oranžovém vyrovnal rekord Ligy mistrů

Turín

Oranžová je dobrá, může si pochvalovat Cristiano Ronaldo. Fotbalisté Realu Madrid v utkání na Juventusu Turín (2:2) poprvé navlékli netradiční dresy a dosáhli svého. K potvrzení postupu ze skupiny B potřebují už jen jeden bod. Hvězdný Portugalec navíc první gól dal a na druhý nahrál Baleovi. Ronaldo má na kontě již osm branek, což je vyrovnaný rekord skupinové fáze Ligy mistrů.

Foto: Max Rossi, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu překonává brankáře Juventusu Gianluigi Buffona v utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Osmkrát do černého. To kromě sólisty Bílého baletu zatím dokázali jen Ruud van Nistelrooij (2004/05), Filippo Inzaghi a Hernán Crespo (oba 2002/03). Ronaldo jejich rekord vyrovnal, ale pozor, Zlatan Ibrahimovic je mu v patách. Kanonýr Paris Saint Germain nasázel na podzim už sedm branek.

„Jsem tak šťastný. Je to velký okamžik v mojí kariéře," líčil Cristiano Ronaldo pro Sky Sport, jak si rekordu cení. „Rekordy se nestresuji. Přicházejí přirozeně. Je to pozitivní, ale hlavně chci ještě více vyhrávat a být v budoucnu ještě lepší."

Zatímco Real skupině vévodí, Juventus hrál o všechno. Turínští jsou poslední, aby postoupili, musejí v příštím kole porazit Kodaň a v závěrečném neprohrát na horké půdě Galatasaraye Istanbul.

Zlepšují se krok za krokem

„Věděli jsme, že to bude proti Juventusu obtížné. V prvním poločase jsme byli pod tlakem, ale po přestávce jsme se zvedli. Dokázali jsme správně zareagovat, druhý poločas patřil nám. Cítím, že se krok za krokem zlepšujeme," líčil Ronaldo.

„Soupeř sice ještě nemá postup vůbec jistý, přesto to byl ideální test pro vyřazovací fázi. Myslím, že Juventus je dost silný na to, aby právě on z druhého místa postoupil s námi."

Portugalec se nenechal vtáhnout do slovní přestřelky se Seppem Blatterem. Prezident FIFA nedávno Ronalda zesměšnil, když ho srovnával s Lionelem Messim, a pak se za svůj trapas omlouval.

„Blatter? Odpovídat mu budu výhradně na hřišti, rozhodně ne mimo něj. Jediné, co mohu v tuto chvíli říci, je, že se cítím skvěle," vzkázal Ronaldo s pocitem triumfátora.

Reklama