Hlavní obsah

Müller vítězný gól Bayernu v Plzni neviděl. Už se sprchoval

Plzeň

Fotbalisté Bayernu odjížděli z Plzně se smíšenými pocity. Splnili cíl, vyhráli a zajistili si postup do osmifinále Ligy mistrů, ale vítězství 1:0 a předvedená hra rozhodně nepatří k vrcholným vystoupením obhájce trofeje v této sezóně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Hubník (vpravo) se snaží zastavit Thomase Müllera z Bayernu v utkání Ligy mistrů. Vzadu dobíhá Michal Ďuriš.

Článek

Přiznal to i útočník Thomas Müller, který vypálil na Kozáčika jen dvakrát. „Máme tři body, které jsme potřebovali k jistotě postupu do osmifinále Ligy mistrů. Jinak to z naší strany nebylo nic moc. Výhra 1:0 není nic extra. Gól Mandžukiče jsem neviděl, byl jsem už ve sprše. Dobře, že ho dal, protože remíza by byla ostudou,“ přiznal Müller po zápase v mixzóně.

„Při tom Plzeň nás svým výkonem nijak nezaskočila. My jsme věděli, že bude hrát aktivněji, než v Mnichově. To potvrdila. Z naší strany to nebyl nejlepší zápas, dělali jsme dost chyb a vpředu jsme se nedokázali prosadit a především proměnit šance, které jsme si vytvořili. Výborný byl plzeňský brankář. Domácím hodně pomohla i atmosféra tohoto malého stadiónu. Rozhodně jsme soupeře nepodcenili, ale musíme hodně pracovat, abychom předváděli výkony, jaké od nás fanoušci očekávají,“ dodal Müller.

Nehrajeme optimálně, přiznal Lahm

Kapitán Bayernu Philipp Lahm přiznal: „Nebyl to z naší strany dobrý zápas. Vyhráli jsme a zajistili si postup do osmifinále, ale na šampaňské to není. Musíme hodně zrychlit naši přechodovou fázi. Uvědomujeme si to a sebekritický přístup by nám měl pomoci. V této sezóně jsme sice neprohráli žádný zápas, ale naše výkony nejsou optimální.“

Gólman Manuel Neuer nepřímo potvrdil i určité podcenění. „Nepřistoupili jsme k zápasu dobře, s jiným týmem by se to nemuselo vyplatit. Už teď jsme měli štěstí. V úvodu zápasu jsme se nedokázali dostat do potřebného herního rytmu. Plzeň hrála mnohem lépe a hlavně odvážněji než v Mnichově. Máme tři body, vyrovnali jsme rekord Barcelony v počtu devíti vítězných zápasů v řadě. Očekávali jsme tady ale mnohem lepší výsledek,“ konstatoval gólman Bayernu.

Záložník Toni Kroos se díval na zápas optimističtější optikou. „Byl to relativně těžký zápas, ale měli jsme ho pod kontrolou. Střed hřiště patřil nám. Míč jsme měli víc v držení a vytvořili jsme si více šancí. V zápase jsme měli několik velmi dobrých pasáží, ale zejména v první půli i pár horších. Splnili jsme to, s čím jsme do Plzně přijeli, ale určitě se musíme herně zlepšit,“ zdůraznil německý reprezentační záložník.

Reklama