Hlavní obsah

Arsenal je letos schopen vyhrát Champions League, prohlásil kouč Dortmundu Klopp

Dortmund/Praha

Takový kompliment kouč Arsenalu Arséne Wenger určitě nečekal. Jeho svěřenci tuplem ne. Od trenéra finalisty Champions League ale samozřejmě těšil a hřál. „Gunners jsou letos schopni vyhrát Ligu mistrů. Mají mladé mužstvo poskládané z technicky vybavených hráčů. Pokud budou všichni zdraví, mohou dojít až do finále a i tam vyhrát,“ prohlásil kouč Dortmundu Jürgen Klopp poté, co jeho tým musel v domácí odvetě s Arsenalem překousnout prohru 0:1 a Londýňanům přenechal první místo ve skupině F.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Aaron Ramsey (vpravo) z Arsenalu se raduje z gólu proti Dortmundu.

Článek
Fotogalerie

Arsenalu se podařila dokonalá pomsta za domácí prohru před dvěma týdny. Na vyprodaném Vestfálském stadionu udeřil po hodině hry a trefa Ramseyho, mimochodem už jedenáctá v této sezóně, mu na vítězství stačila.

Ramsey potřeboval důvěru

„V uplynulé sezóně všichni tvrdili, že Ramsey není schopen vstřelit gól, ale já mu vždy věřil a byl jsem přesvědčen, že přijde čas, kdy se střelecky prosadí. Dostával se do nebezpečných situací a šlo jen o to, aby si věřil. Důvěru jsem mu dal a on letos skóruje v jednom utkání za druhým," chválil Wenger svého svěřence, který ostře sledovaný duel rozhodl.

Slova chvály měl však pro celý tým, v němž kapitán české reprezentace Tomáš Rosický odehrál celých devadesát minut a z trávníku dortmundského klubu, na němž vstupoval do světa velkého fotbalu, odcházel až v nastaveném čase, kdy ho střídal Belgičan Vermaelen.

„Poté, co jsme prohráli doma s Dortmundem, byla pro nás odveta velice důležitá, protože nás čekala právě Borussia a poté Neapol. Potřebovali jsme vyhrát, ani remíza by pro nás nebyla dost dobrá," hlásil Wenger, že si jeho Gunners přijeli do Dortmundu pro tři body a ty si také odvezli.

„Po kompaktním výkonu a výborné činnosti v defenzivě, kde hráči splnili všechny úkoly, jež jsem jim dal," glosoval zápas a netajil, jak moc jeho svěřencům výhra pomůže.

Povzbuzení i pro konfrontaci na Old Trafford

V Lize mistrů, stejně jako v anglické Premier League, kde Arsenal kraluje a jeho náskok na největší soupeře postupně narůstá. Už v neděli ho ovšem čeká zkouška ohněm, neboť se střetne na Old Trafford s obhájcem titulu Manchesterem United.

„Právě výhra v Dortmundu posílila naši víru, že stejně skvělý výkon můžeme podat i v neděli proti Manchesteru United," přiznal Wenger.

Slova chvály měl ovšem pro vystoupení Arsenalu i kouč finalisty posledního ročníku Ligy mistrů, domácí Jürgen Klopp. A nejen proto, že pasoval protivníka na vážného uchazeče na vítězství v letošním ročníku Champions League.

„Hrají skutečně výborný fotbal a myslím, že se dostanou hodně daleko. Mohou dojít až do finále a i to vyhrát," shrnul výkon soupeře po středečním zápase. „Fotbal je o výsledcích a nikoli o tom, že v dnešním střetnutí to bylo padesát na padesát. Arsenal z prvního pořádného pokusu skóroval, zatímco my měli spoustu super momentů, ale nebyli jsme v koncovce dostatečně přesní. To rozhodlo," dodával Klopp, jehož Borussia po prohře klesla v tabulce skupiny F na třetí místo za Arsenal a Neapol.

Ukončí Arsenal více než osmileté období bez trofeje a vyhraje letos Ligu mistrů?
Ano
34,9 %
Ne
59,7 %
Skončí ve finále jako poražený
5,4 %
Celkem hlasovalo 6212 čtenářů.

Reklama

Související témata: