Hlavní obsah

Hazard zmeškal trénink a skončil na tribuně. Je to dítě a děti dělají chyby, prohlásil Mourinho

Londýn / Praha

Fotbalisté Chelsea dokázali v Lize mistrů přejet Schalke 3:0 i bez několika svých hvězd v sestavě. Zatímco Fernanda Torrese vyřadilo zranění, belgickou hvězdičku Edena Hazarda trenér José Mourinho poslal na tribunu. Za trest.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Kouč Chelsea José Mourinho během zápasu Ligy mistrů se Schalke 04.

Článek

„Nebudu lhát, není zraněný," řekl po utkání portugalský kouč. Hazard zmeškal pondělní trénink kvůli návštěvě Francie.

Byl totiž na neděli pozván do Lille, kde strávil pět sezón před příchodem do Chelsea. Jeho bývalý klub hrál od 21 hodin s Monakem a Hazard přišel pozdravit na hrací plochu fanoušky těsně před výkopem. Sklidil obrovský aplaus. Pak sledoval zápas z lóže s nejvyššími představiteli klubu.

Každopádně pondělní trénink Chelsea nestihl. „Možná si popletl čas, ale je to ještě dítě," řekl kouč na adresu 22letého ofenzivního záložníka, který je v sezóně nejlepším střelcem Chelsea. „Děti dělají chyby a jejich tátové musí být chytří ve způsobu, jak své syny vychovávají. Takže nehrál, i když moc chtěl. Byl z toho smutný. Vyhráli jsme bez něj, Willian hrál na jeho místě fantasticky," cituje Mourinha list Guardian.

Další sankce nebudou

Žádné další sankce však směrem k Hazardovi uplatňovat nebude. „Na sobotní zápas s West Bromwichem bude zpátky. A tím tenhle příběh končí. Zapomeňte na to. Vím o jeho talentu a v sobotu stoprocentně bude v týmu," řekl trenér Chelsea po utkání, které na Stamford Bridge sledovali i tenisté Rafael Nadal a Novak Djokovič,

Mourinho měl radost, jak jeho svěřenci duel se Schalke zvládli. Dvěma góly se o vítězství zasloužil kamerunský kanonýr Eto´o, další přidal střídající útočník Ba. „Moji oblíbení hráči jsou ti, kteří pro mě vyhrávají zápasy. Ne ti, kteří je prohrávají. Samuel se mnou pracoval v mojí nejlepší sezóně kariéry v Interu Milán, kdy jsme vyhráli všechno," přiznal.

Kamerunský útočník přišel do Chelsea v létě z Machačkaly. „Dva roky tam hrál bez nějaké velké motivace. A tudíž trochu ztratil kondici, dravost a dokonce i chuť. Takže jsem nebyl překvapen, že po příchodu k nám neměl zrovna nejlepší kondici. Teď se do toho krok po kroku dostává. Je mu dvaatřicet, ale je přirozeně zdravý, hubený a každý gól mu dodává sebevědomí," dodal na adresu kamerunského snajpra Mourinho.

Reklama

Související témata: