Hlavní obsah

Po kuriózním gólu šel Čech utěšovat svého kolegu v bráně Schalke

V jarním osmifinále Champions League sice Chelsea ještě není, ale výhrou nad německým Schalke k němu rázně vykročila. Mimochodem výhrou jubilejní, neboť šlo o sté vítězství londýnského klubu na evropské pohárové scéně. „Stovka už je velké číslo. Odráží se v ní, že poháry hrajeme pravidelně a jsme v nich úspěšní,“ glosoval toto jubileum český gólman ve službách Blues Petr Čech.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech a Timo Hildebrand (vpravo v červeném) po utkání Ligy mistrů mezi Chelsea a Schalke.

Článek

I on měl na vítězství nad momentálně šestým týmem bundesligy podíl, neboť udržel čisté konto. Hlavně za zákrok v 52. minutě, kdy Blues vedli jednobrankovým rozdílem a hostující Draxler pálil hodně nebezpečně, sklidil Čech aplaus i slova chvály od trenéra Mourinha.

„Měl jsem trochu zakrytý výhled, Draxler navíc vystřelil rychle a přes hráče k tomu. Byl jsem ale ve správném postavení, zmenšil mu střelecký úhel a konečky prstů na míč dosáhl," popsal dost možná klíčový zákrok.

Ukaž, že rozumíš fotbalu. Vyzvi ostatní na souboj a vyhraj skvělé ceny. Hraj Fantasy fotbal!

Zato gólmanovi Schalke se zápas nepovedl. Zkušený, čtyřiatřicetiletý Timo Hildebrand totiž v 31. minutě odkopával míč z vlastní šestnáctky, jenže trefil Eto´a, který ho atakoval, šikovně nastavil nohu a od ní se míč odrazil do sítě.

"Cítím se hrozně. Mrzí mě, že jsem se takhle podepsal pod naší porážku," litoval Hildebrand. Zároveň doufal, že podobný trapas už nikdy nezažije. "V celé kariéře jsem byl zatím podobného okamžiku ušetřený. Až do středy... A snad to bylo také úplně naposledy. Vážně to není nic příjemného," líčil Hildebrand.

„I tohle k fotbalu patří. Měli jsme štěstí, že takový gól přišel, ale musíme ocenit i Eto´a za skvělé napadání," popisoval situaci Čech a přiznal, že s Hildebrandem mluvil hned po zápase. „Snažil jsem se ho povzbudit a popřál mu hodně štěstí. Pro žádného hráče není jednoduché, když udělá chybu, ze které padne takový kuriózní gól."

Čech chválil útočníky

Pro Chelsea bylo vítězství nad Schalke velice důležité, neboť chtěla odčinit poslední prohru z Premier League na hřišti Newcastlu.

„Podařilo se. Navíc jsme dali tři góly a ve skupině jsme se dostali do velice dobré pozice. Máme tříbodový náskok, postup je blízko a všechno máme ve svých rukách. Nebyl to jednoduchý zápas, ale od chvíle, kdy jsme se dostali do vedení, jsme ho měli pod kontrolou," nechal se slyšet Čech a neopomněl pochválit oba útočníky, kteří zaskakovali za zraněného Torrese.

„Ještě nedávno byli naši útočníci pod palbou kritiky, ale nejdřív začal dávat góly Fernando a teď se přidali i Samuel a Demba. Eto´o hrál moc dobře. Je na něm vidět, že góly pořád dávat umí. Kvůli tomu ho taky Chelsea brala. Doufám, že mu střelecká forma vydrží," pravil Čech, na jehož Blues čeká v neděli v Premier League West Bromwich Albion.

Reklama

Související témata: