Hlavní obsah

Neymarova komedie nastartovala Messiho, který je pro Crespa víc než Maradona

Barcelona

Konec krize, Messi je zpátky, hlásají titulky ve španělských médiích. V posledních třech zápasech se Pan Božský netrefil, a tak se zdálo, že je opravdu mimo. V duelu s AC Milán (3:1) si však Lionel Messi připsal dva góly. Nejenže tak poslal Barcelonu do vyřazovací fáze fotbalové Ligy mistrů, ale usadil všechny pochybovače. Skóre však otevřel z Neymarem nafilmované penalty.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Argentinský útočník Lionel Messi se proti AC Milán prosadil z penalty.

Článek
Fotogalerie

Hned se jim góly rychleji střádají, když rozhodčí Barce přihrávají takové penalty. Mladý Brazilec Neymar si podmaňuje Evropu svým fotbalovým uměním, na druhé straně se také ochotným filmováním rychle zařadil mezi vyhlášené firmy.

Jako ve středu večer na Nou Campu. Ve 30. minutě vnikl Neymar do šestnáctky a jeho hlídač Abate dal rychle ruce nahoru. Jenže Brazilec se skácel k zemi a srbský sudí Mažič jeho komedii zbaštil. Nařídil pokutový kop a Abatemu navrch ukázal žlutou kartu. Opakované záběry přitom ukázaly, že Neymar pád přifilmoval.

Ať mu to sype i nadále

Messi penaltu střelou do středu brány proměnil, druhou trefu si připsal v 83. minutě po přihrávce Fabregase. Barcu tak nemusel mrzet ani vlastní gól Piquého, o postup ze skupiny H již nemůže přijít.

„Věděli jsme, že Messiho góly jsou jen otázkou času. Je jedinečný a před brankou vždy ve formě. Doufáme, že mu to bude sypat i nadále," jásal defenzivní záložník Sergio Busquets v rozhovoru pro Canal Plus. „Dosáhli jsme svůj cíl. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, škoda jen našeho vlastního gólu. Jsme ve výborné pozici," pochvaloval si Busquets, jenž zvyšoval na 2:0.

Milán je největší Messiho obětí

Paradoxem je, že právě slavný AC Milán je největší Messiho obětí v Lize mistrů. Rossoneri od předloňského listopadu inkasovali od Léa již osm gólů v osmi zápasech! K dalším Messiho oblíbencům patří Laverkusen (6 gólů ve 2 zápasech) a Arsenal (6 gólů ve 4 utkáních). Italy sotva utěší, že polovina branek byla z penalt.

Fenomenální Argentinec nasázel v Lize mistrů celkem již 65 gólů a chybí mu pouze šest zásahů na absolutní Raúlův rekord.

„Maradona, nebo Messi? Raději Messi, ale nikdy nezapomenu historii," zazněly další oslavné ódy během středeční přestávky na Nou Campu. To bývalý argentinský útočník Hernán Crespo na předtočeném videu srovnával dva své legendární krajany.

„Vyrůstal jsem s Diegem jako se svým idolem, ale také jsem si zahrál s Messim, takže vím, o čem mluvím" poukázal Crespo.

Reklama

Související témata: