Hlavní obsah

Přál jsem si italský tým, přiznal Baroš

elt, hok, ramSport.czPrávo

Bezprostředně po postupu přes Leverkusen vyslovil Milan Baroš, kanonýr fotbalového Liverpoolu přání, setkat se ve čtvrtfinále Ligy mistrů s některým z italských týmů. Včerejší los v Nyonu touhy českého útočníka naplnil měrou vrchovatou. "Chtěl jsem narazit na italský tým a jsem rád, že to bude právě Juventus Turín s Pavlem Nedvědem," prohlásil Milan Baroš v telefonickém rozhovoru pro Právo.

Článek

V prognózách k vývoji souboje je opatrný. "Rozhodně nás nečeká lehký soupeř. Juventus je velice kvalitní tým, silný ve hře dopředu s propracovanou defenzívou. Dokázali to v zápasech s Realem Madrid, který vyřadili," říká Baroš. Rozhodně však neskládá předem zbraně. "Musíme najít cestu do turínské obrany a dát víc gólů. V tomto utkání je Juventus favoritem, takže mi svým způsobem nemáme co ztratit."

Baroš si nepřál Lyon a Chelsea. "Francouze proto, že nejsou sice známí, ale v Lize mistrů potvrzují, že jsou hodně nebezpeční a mohou porazit kohokoliv. A Chelsea nás nedávno porazila ve finále jednoho z domácích pohárů," líčil nejlepší střelec loňského ME.

Tam bojoval v jednom týmu s Nedvědem. Teď ho čeká řežba proti bývalému reprezentačnímu parťákovi. "Určitě se před utkáním s Pavlem spojím. Jsem za možnost utkat se s ním rád, protože tady už si soupeře nevyberete a tenhle duel je pro nás alespoň pořádně atraktivní," usmíval se Baroš.

Brankář Chelsea Petr Čech přijal los Ligy mistrů s chladnou hlavou, bez velkých emocí. "Trenér Mourinho si nepřál žádný z italských týmů, což se splnilo. Zase je to souboj gigantů jako s Barcelonou v minulém kole, ale když chceme projít dál, musíme porazit kohokoli," pronesl Čech. "Mužstvo soupeře je dlouho pohromadě, mají sílu ve všech řadách. Hrají nepříjemný houževnatý fotbal. Jsou to takoví klasičtí němečtí buldoci," přemítal gólman.

Los sledoval se spoluhráči v jídelně tréninkového centra Chelsea. Hned si vybavil debut v Lize mistrů ve Spartě právě na hřišti Bayernu před čtyřmi lety. "Soupeř pojede podruhé do Londýna, v minulém kole dokázal vyhrát na hřišti Arsenalu. Tak snad teď žádné body neodvezou. A když potom zopakujeme bezbrankovou remízu jako tehdy se Spartou, zlobit se nebudu," usmíval se Čech.

Reklama