Hlavní obsah

Manchester chce po neúspěchu změny v Lize mistrů

MANCHESTER

Zástupci Manchesteru United chtějí změnit formát fotbalové Ligy mistrů tak, aby se do čtvrtfinále dostalo co nejvíce slavných klubů. Po nedávném vyřazení v osmifinále s AC Milán přišel výkonný ředitel Manchesteru David Gill s myšlenkou, aby se rozdělení mužstev do dvojic ve vyřazovací části řídilo podle nasazení. Tak jak to funguje před losováním základních skupin.

Článek

Gill tvrdí, že této myšlence jsou nakloněni funkcionáři dalších velkoklubů. Letos v osmifinále Ligy mistrů neuspěly rovněž Real Madrid, Barcelona, Arsenal a Porto, které obhajovalo loňské překvapivé vítězství.

"To neprospívá velkým klubům, televizím ani sponzorům, když španělský zástupce chybí ve čtvrtfinále," prohlásil Gill ve stejný den, kdy jeho klub oznámil výrazný pokles zisků. Podle funkcionáře United budou představitelé klubů o možných změnách v Lize mistrů diskutovat s vedením Evropské fotbalové unie.

Podle návrhu, s kterým Gill přišel, by se týmy před osmifinále seřadily podle výsledků z předchozích let. Nejvýše postavený by pak hrál se šestnáctým, druhý s patnáctým, atd. "Nepočítám, že by se to změnilo už od příští sezóny, ale mělo by se o tom mluvit," řekl Gill.

Reklama

Související témata: