Hlavní obsah

Rijkaard požaduje trest pro Mourinha, ne pro Chelsea

MADRID

Trenér Barcelony Frank Rijkaard chce, aby Evropská fotbalová unie (UEFA) potrestala kouče Chelsea José Mourinha, ale ne celý anglický tým. Trenér by měl podle Rijkaarda pykat za svá vyjádření po prvním osmifinálovém zápase Ligy mistrů, kdy kritizoval výkon švédského rozhodčího Anderse Friska a obvinil kouče Barcelony ze snahy o ovlivnění sudího.

Foto: NRC Handelsblad

Frank Rijkaard

Článek

"To, co Mourinho udělal, je velmi vážná věc, za níž by měl být potrestán. Vypustil do světa velmi vážná, lživá obvinění," uvedl bývalý nizozemský reprezentant pro španělskou rozhlasovou stanici Cadena Ser.

Frisk krátce po utkání kvůli nemístnému tlaku na svou osobu a anonymním výhružkám smrtí ukončil kariéru a případem se začala zabývat UEFA. "Zdá se, že je správné, aby dostal trest. Udělal vážnou chybu a poškodil Friska, mě i Barcelonu, protože spousta lidí se mohla domnívat, že Barca podplácí hráče a rozhodčí. A to není pravda," řekl kouč katalánského klubu.

UEFA může Chelsea za skandální chování jejího kouče vyloučit z letošního ročníku Ligy mistrů, v němž anglický klub postoupil do čtvrtfinále. Podle Rijkaarda by však sankce neměly být tak tvrdé, hráči si prý nezaslouží pykat za Mourinhovu drzost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články