Hlavní obsah

Královec bude na Ajaxu poprvé pískat slavnou Barcelonu. Zkrotí i Neymara?

Pořádná výzva čeká v úterý na fotbalového rozhodčího Pavla Královce. Vůbec poprvé totiž bude v Lize mistrů pískat slavnou Barcelonu, která se v rámci pátého kola prestižní soutěže představí na trávníku Ajaxu. Katalánský klub navíc přijede do Amsterdamu s Brazilcem Neymarem, který si jako řada dalších jihoamerických hráčů občas neodepře zákrok soupeře přifilmovat, na trávníku si poleží a po sudím vyžaduje odpískání faulu.

Foto: Martin Salajka, ČTK

Rozhodčího Pavla Královce čeká v úterý těžká zkouška.

Článek

Podobné situace se děly v sobotu na Letné, kde mladoboleslavští hráči nenechali na šestatřicetiletém Královci nit suchou.

Zvláště Martinu Nešporovi ležel v žaludku uznaný vyrovnávací gól Sparty, který byl podle útočníka Středočechů dosažen po jasném faulu na Ondřeje Zahustela. Za stavu 1:3 pak měl podle mínění Nešpora sudí Královec nařídit po nedovoleném zákroku na něj pokutový kop. To nakonec potvrdily i televizní záběry.

Zahořklý byl i Zahustel, kterému po srážce s Costou začala téci krev z rozseknutého rtu a sparťanskému obránci to u arbitra z Domažlic prošlo.

Domácí musí bodovat

V Nizozemsku to bude mít Královec o to těžší, že Ajaxu jde o hodně - o postup ze skupiny do osmifinále milionářské soutěže. První Barcu sice zřejmě už nedožene, ale na druhý AC Milán ztrácí pouhý bod. Před vzájemným zápasem na půdě italského celku by tak rád získal nějaké body i ze zápasu s Barcelonou.

Reklama

Související témata: