Hlavní obsah

Bender pomohl Dortmundu k důležité výhře i se zlomeným nosem

Dortmund

Dortmundský fotbalista Sven Bender odehrál v úterý celý zápas Ligy mistrů proti Neapoli, přestože už v 18. minutě utrpěl zlomeninu nosu. Německého reprezentanta zranil úderem do obličeje ve vápně italského celku Christian Maggio.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Sven Bender s krvavým nosem v utkání s Neapolí.

Článek

Bender pokračoval po ošetření ve hře, i když z nosu stále silně krvácel. Už během prvního poločasu použil všechny tři přichystané dresy, další do rezervy mu pro jistotu nechali podle listu Bild přinést z fan shopu.

Svým výkonem Bender přispěl k vítězství Dortmundu 3:1, které finalistu minulého ročníku udrželo ve hře o postup do osmifinále. Trenér Jürgen Klopp ho nechal ve hře, protože v defenzivě nemá kvůli zranění několika opor z čeho vybírat. I proto defenzivního záložníka postavil do obrany.

"Srdce mi spadlo až do kalhot," komentoval kouč fotbalistův zkrvavený obličej. "Neuvěřitelné, jakou má smůlu," řekl na adresu hráče, jenž si předloni v duelu s Arsenalem pro změnu zlomil čelist. S Benderem počítá i pro sobotní ligový zápas proti Mohuči. "Nemáme jinou možnost. S maskou už hrál," dodal.

"I se zlomeným nosem chodil do soubojů, je to naprosto mimořádný profík," chválil spoluhráče gólman Roman Weidenfeller.

Reklama