Hlavní obsah

Pokořil reprezentanta Anglie, přesto byl Tecl naštvaný. Pořád jsme bez bodu, smutnil

Manchester

Potvrdil skvostnou střeleckou formu posledních týdnů. Ale nejásal. Plzeňský fotbalový útočník Stanislav Tecl vstřelil v posledních pěti zápasech šest gólů. Ve středu v noci pokořil reprezentačního brankáře Anglie Harta, nicméně Západočeši v utkání Ligy mistrů na stadiónu Manchesteru City prohráli. „Byli jsme blízko výsledku, na který se nezapomene. Ale nemáme nic," posteskl si třiadvacetiletý útočník.

Foto: Phil Noble, Reuters

Plzeňský útočník Stanislav Tecl (vpředu) se raduje z gólu proti Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

V čem spočíval při středečním duelu Ligy mistrů největší rozdíl mezi Manchesterem City a vaším týmem?

Jednoznačně v efektivitě. Oni potrestají téměř každou chybu. Myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem, ale my jsme nedokázali potrestat jejich chyby. Nevyužili jsme příležitosti, které nám nabídli. Oni však byli skoro stoprocentní.

Překvapilo vás, jak často se plzeňský tým dostával na dostřel branky Harta a kolik ze situací bylo vysloveně gólových?

Vlastně ani nevím, jestli jsem čekal, že budeme před brankou Harta tak často. Každopádně jsme nechtěli hrát stejně odevzdaně jako při zápase na Bayernu Mnichov. Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Nicméně zase jedeme domů s prázdnou, což mě štve.

Vy jste potvrdil výkony z posledních týdnů a po dvou gólech proti Jablonci i Brnu v lize a jedné trefě proti Domažlicím v domácím poháru jste skóroval i v Lize mistrů. Ceníte si trefy do sítě Manchesteru City hodně?

Je to pěkný pocit, jenže máme nula bodů, což mě štve. Pokud by moje branka znamenala vítězství či remízu, měla by rozhodně jinou hodnotu.

Je hodně velký rozdíl, když člověk musí pokořit obranu Brna či obranu Manchesteru City?

Dopravit míč do sítě je pokaždé těžké. Pro mě je momentálně hlavní, že se mi střelecky daří a splácím důvěru, kterou dostávám.

Když jste po Kolářově přihrávce vyrovnal na 2:2, doufal jste v remízu nebo s vědomím času do konce zápasu žádná euforie z možnosti prvního bodového zisku ve skupině nepanovala?

Řekli jsme si, že zbytek utkání musíme odmakat. Ale asi nám trochu došly síly, přece jen hrát proti Manchesteru ofenzivní fotbal devadesát minut je hodně náročné. V závěru nás domácí potrestali.

Měl jste pocit, že si hráči Manchesteru počkali na vhodnou dobu a udeřili v okamžiku, kdy už cítili, že nedokážete zareagovat?

Byli nebezpeční v průběhu celého utkání. Nemyslím si, že by čekali, až budeme unavení. Jsou prostě jinde. Pokud si vytvoří příležitost, dokážou ji zužitkovat.

I přes prohru však budete v posledním utkání skupiny D bojovat doma s CSKA Moskva o třetí místo znamenající postup do jarní fáze Evropské ligy.

Asi se hned po losu dalo čekat, že Bayern s Manchesterem postoupí a my budeme bojovat o třetí příčku. Bod proti City by nám pomohl. Hlavně by šlo o výsledek, na který by se jen tak nezapomnělo. Proto mě prohra hodně mrzí.

Reklama

Související témata: