Hlavní obsah

Krev necítil, následné šití rovněž ne. Hubníkem cloumal adrenalin, a tak bolest nevnímal

Manchester

Přetěžkou bitvu na stadiónu klubu vlastněného arabskými šejky měl sledovat jen z lavičky náhradníků. Plzeňský obránce Roman Hubník byl připravený, že do souboje proti Manchesteru City v pátém kole skupiny D Ligy mistrů zasáhne jen v případě nouze. Nakonec však nechyběl v základní sestavě, která na Etihad Stadium sahala po senzaci. Současně však nechybělo mnoho a devětadvacetiletý zadák utkání nedohrál. Paradoxně po zákroku spoluhráče Hořavy.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Útočník Edin Džeko (uprostřed) střílí čtvrtý gól Manchesteru City v utkání proti Plzni. Vlevo obránce Viktorie Roman Hubník, vpravo zadák Václav Procházka.

Článek
Fotogalerie

Pro utkání s Manchesterem City jste původně mezi jedenácti vyvolenými do základní sestavy nefiguroval. Kdy jste se dozvěděl, že na hřiště přeci jen půjdete od první minuty?

David Limberský měl žaludeční potíže. Trenér Vrba mi řekl, že se mám připravit. Zbývala ještě hodina do zápasu, absolvoval jsem celou rozcvičku. Kdyby informace přišla pět minut před výkopem, asi by se jednalo o problém. Ale já měl dost času se nachystat.

Je nutné se nachystat i mentálně? Není koncentrace přece jen menší, když hráč se základní sestavou nepočítá?

Je pravda, že trošku člověk přepnout musí. Byl jsem moc rád za možnost nastoupit k zápasu v Anglii. Jen mě mrzí výsledek, protože na bod jsme mohli dosáhnout.

V průběhu prvního poločasu, krátce po inkasovaném gólu, vás spoluhráč Tomáš Hořava zasáhl loktem do hlavy a následně vám obočí musel sešít klubový lékař. Jak se situace seběhla?

Skočil jsem do hlavičkového souboje a věděl, že mám za sebou protihráče. A najednou jsem ucítil loket. Ale nemohu Tomášovi nic vyčítat. Nicméně mě trefil docela dobře.

Mimo hřiště jste v péči lékaře zůstal poměrně dlouho. Hrozilo, že zápas nedohrajete?

Já vůbec nevěděl, že mám roztržené obočí. Až doktor mi říkal, že musí ránu sešít. Nejdříve chtěl udělat jen dva stehy, pak byly tři. Navíc jednou se šití rozvázalo, proto byla moje absence na trávníku trošku delší. Jsem rád, že kluci pár minut zvládli v deseti a já mohl pokračovat.

Vážně jste necítil, že vám z obočí crčí krev?

Já cítil ránu loktem na spánek. Ale vůbec jsem netušil, že mám obočí roztržené. Rána to však byla veliká a doktor musel jednat rychle. Jak člověkem cloumá adrenalin, ani jehlu pořádně necítí. Jen stehy trošku. Byl jsem mimo hřiště myslím tak tři čtyři minuty, člověk si zákrok ani neuvědomí.

Kolikrát v kariéře už vás lékař šil v průběhu utkání?

Nikdy. Na Manchesteru jsem podobný zákrok absolvoval poprvé. Nikdy v životě jsem neměl z fotbalu rozbitou hlavu nebo roztržené obočí.

Je pro obránce tržné zranění na hlavě hodně limitující? Neměl jste v dalším průběhu utkání ze vzdušných soubojů obavy?

Je to nepříjemné. V dalších minutách jsem se bál hlavičkovat pravou stranou. Chodil jsem na vysoké míče spíše temenem a pravou stranu hlavy se snažil šetřit.

V průběhu zápasu jste hodně podporoval ofenzivu. Překvapilo vás, kolik jste měl prostoru k útočným výpadům a jak moc nechal Manchester plzeňský tým útočit?

Ano. Možná k zápasu hráči City s vědomím jistého postupu přistoupili trošku laxně. My jsme chtěli hrát ofenzivněji než na Bayernu, kde jsme se báli hrát dopředu. Měli jsme štěstí při ráně Agüera, kterou zastavilo břevno. Po nešťastné penaltě jsme dokázali krásně vyrovnat před poločasem. Trefa Hořavy nás nabudila. Škoda třetího a čtvrtého gólu. Měli jsme konec zvládnout lépe.

Napadlo vás, že by po druhém vyrovnání bylo lepší bránit bod, který mohl pozici Plzně pro poslední zápas skupiny s CSKA Moskva výrazně vylepšit?

Věděli jsme, že pak by nám stačila doma jakákoliv výhra. Myslím, že sedmdesát minut jsme hráli hodně dobře. Jsem hlavně rád, že zápas nebyl propadák jako naše utkání na Bayernu. Věřím, že doma skupinu zakončíme úspěchem.

Reklama

Související témata: