Hlavní obsah

Kouč Pellegrini ocenil hru Plzně, obranu City naopak kritizoval

Manchester

Trenér fotbalistů Manchesteru City Manuel Pellegrini po výhře 4:2 nad Plzní v Lize mistrů ocenil způsob hry, jakým se český mistr v Anglii prezentoval. Viktoria na něj udělala velmi dobrý dojem. Naopak špatný pocit měl z obranné hry svého týmu, který dovolil Plzni velké množství šancí.

Foto: Clint Hughes, ČTK/AP

Kouč City Manuel Pellegrini.

Článek

"Plzeň si vedla velmi dobře. Ocenit bych chtěl zejména ofenzivní styl jejich hry," řekl Pellegrini na pozápasové tiskové konferenci. "Viděl jsem jejich poslední zápas s Bayernem a už v něm na mě udělali dojem. Upozorňoval jsem hráče na to, že pokud jim dáme prostor ve středu hřiště, budeme mít problém. A to se potvrdilo," dodal chilský kouč.

Chyběla mu disciplína

Zklamalo ho, jak hráči Manchesteru k utkání přistoupili. Především pak k bránění. "Neměli jsme potřebnou intenzitu hry. A chyběla mi také disciplína. Měli bychom být schopní hrát útočně a dát čtyři góly, aniž bychom zároveň dovolili soupeři dostat se do tolika šancí," prohlásil Pellegrini. "Musíme bránit jako tým," dodal.

Domácí kouč v utkání překvapil, když už v poločase stáhl ze hry svého klíčového útočníka Sergia Agüera, přestože skóre bylo vyrovnané 1:1. Fanoušci se okamžitě začali obávat, jestli nemá argentinská hvězda zdravotní problémy. "Nemá. Byli jsme dopředu domluvení, že stráví na hřišti jen jeden poločas," prozradil Pellegrini.

Pochvala Hartovi

Pochvalu si od něj vysloužil brankář Joe Hart, který dostal po měsíci znovu šanci a zhostil se jí dobře. "Zahrál velmi dobře. Nečekal jsem, že bude mít během zápasu tolik práce. Myslím, že ještě v žádném jiném utkání této sezóny neměl soupeř tolik šancí jako teď Plzeň," dodal.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal