Hlavní obsah

United podle kouče Moyese podali v Leverkusenu nejlepší výkon sezóny

Leverkusen

Fotbalisté Manchesteru United podle trenéra Davida Moyese předvedli ve středu svůj nejlepší výkon v sezóně. Úřadující anglický šampión deklasoval Leverkusen na jeho hřišti 5:0 a po pátém kole základních skupin Ligy mistrů si s předstihem zajistil postup do jarního osmifinále.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Trenér Manchesteru United David Moyes.

Článek

United nevstoupili do tohoto ročníku dobře a Moyes, který v létě nahradil legendárního skotského krajana Alexe Fergusona, byl často pod palbou silné kritiky. Středeční vystoupení ale naznačilo, že by "Rudí ďáblové" mohli být definitivně zpět.

"Doufal jsem, že tohle budeme předvádět častěji. Bylo to naše nejlepší vystoupení sezóny. Vstřelit pět branek na hřišti soupeře je pro nás opravdu speciální," uvedl Moyes na tiskové konferenci. "Leverkusen je druhý v bundeslize za Bayernem, což napovídá něco o našemu výkonu a výsledku," dodal bývalý kouč Evertonu a Prestonu.

Ocenil hlavně veterána Giggse

Pochválil celý tým, ale konkrétně ocenil veterána Ryana Giggse. Devětatřicetiletý záložník odehrál celé utkání a mimo jiné připravil v 88. minutě výbornou přihrávkou pátý gól Nanimu. "Jsou jisté znaky, že se zlepšujeme. Bylo tam od hráčů hodně skvělých výkonů. Nemůžete zpochybnit Giggse jako fotbalistu. Přes svůj věk vůbec nevypadá unaveně," konstatoval Moyes.

Podle Waynea Rooneyho se United povedl ideální zápas, přesně jak se má na hřišti soupeře hrát. "Dobře jsme bránili, předvedli několik skvělých protiútoků, hráli v tempu, se silou a rozvahou," řekl anglický útočník, jenž asistoval u dvou branek a na dalších měl velký podíl. "Byl to pro nás důležitý zápas, protože jsme věděli, že nám vítězství zajistí postup. Ale vůbec nás nenapadlo, že podáme takový výkon a dáme pět gólů," doplnil Giggs.

"Dostali jsme lekci"

Trenér Leverkusenu Sami Hyypiä doufal, že jeho tým si vezme z krutého debaklu něco pozitivního. "United nám dali lekci a chladnokrevně využili naše chyby. Snad se poučíme. Nehráli jsme špatně až do druhého inkasovaného gólu. Poté jsme svěsili hlavy a přestali věřit, že se můžeme do utkání vrátit," řekl finský kouč.

"Těžko se hledají slova pro takové zklamání. Měli jsme úplně jinou představu o tom, jak bychom měli pracovat. Musíme se soustředit na rozhodující zápas (se San Sebastianem). I po tak hrozném zápase stále ještě můžeme postoupit," doplnil obránce Bayeru Ömer Toprak.

Reklama

Související témata: