Hlavní obsah

Turci zkazili Mancinimu v Madridu narozeniny. Italská legenda lamentovala a láteřila

Madrid/ Praha

Mohl to být pro italskou fotbalovou legendu Roberta Manciniho krásný den. Ve středu ráno se v Madridu probudil a gratulace se na něho jen hrnuly. I hráči Galatasaraye s blahopřáním k trenérovým devětačtyřicátinám u snídaně přišli. Dokonce ještě o přestávce večerního duelu Ligy mistrů na San Bernabeu si mohl Mancini libovat, jak se všechno krásně vyvíjí. Jeho tým totiž hrál s domácím Realem 1:1, přičemž měl výhodu početní převahy. Jenže po skončení zápasu italskému kouči nezbylo, než aby v den svých narozenin lamentoval a láteřil.

Foto: Facebook

Roberto Mancini vede turecký Galatasaray od konce září.

Článek

Vyloučení Ramose, který musel po faulu na Umuta Buluta už v 26. minutě ze hřiště, Turkům nepomohlo. Real i v deseti, a bez zraněné největší hvězdy Cristiana Ronalda k tomu, totiž zápas režíroval k obrazu svému a nakonec zaslouženě 4:1 vyhrál.

Ramos děkoval spoluhráčům

„Paradox. Do vyloučení Ramose jsme nehráli dobře, ale červená karta všechno změnila. Najednou jsme začali hrát jako jeden muž, prokázali charakter a vůli. Takto musíme pokračovat," chválil své svěřence spokojený kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti, neboť Real si výhrou zajistil s předstihem postup do jarního osmifinále Champions League.

I vyloučený Sergio Ramos byl nakonec spokojený. „Gratuluji spoluhráčům k vítězství a děkuji za velké úsilí, s nímž i v deseti hráli," napsal na Twitteru vyloučený obránce, pro něhož to byla mimochodem už sedmnáctá červená karta v kariéře.

Zato Roberto Mancini měl celý den zkažený. Aby ne... Hrát proti oslabenému Realu a dostat od něho čtyři góly, to je skutečně k vzteku. Však také italský kouč v tureckých službách lamentoval a láteřil.

„Byli jsme na zápas nachystání, první poločas byl v našem podání perfektní, všechno se vyvíjelo, jak mělo. Proto jsem věřil, že jsme v Madridu schopni uspět a bodovat. Nevím a neumím vysvětlit, co se s námi stalo ve druhé půli," nenacházel slova pro totální kolaps po změně stran, kdy jeho tým hned třikrát inkasoval, nakonec prohrál 1:4 a v tabulce skupiny B se propadl na třetí příčku.

„Od příchodu do Istanbulu vím o problémech, které máme v obraně. Pracujeme na nich, ale za měsíc se prostě odstranit nedají," připomínal Mancini, jenž koncem září nahradil v Galatasarayi odvolaného kouče Fatiha Terima.

„Z obranných problémů se rodily chyby, za které nás Real samozřejmě tvrdě trestal. To on prostě dovede."

Mancini apeloval na fanoušky

Mancini je i přes prohru na San Bernabeu přesvědčen, že je schopen trenérskou misi u Bosporu odstartovat úspěšně a s Galatasarayem postoupit do jarního osmifinále Ligy mistrů. Potřebuje k tomu „maličkost" - v posledním kole základní skupiny porazit doma Juventus Turín a vystřídat ho na druhé příčce.

Italové, kteří ve středu porazili FC Kodaň a vůbec poprvé v Lize mistrů vyhráli, totiž mají na kontě jen o dva body víc. U Bosporu si proto nesmějí dovolit prohrát.

„Šance žije a to je důležité. Teď budeme potřebovat, aby 10. prosince přišlo co nejvíc fanoušků a k postupu do osmifinále nám pomohli," apeloval Mancini na příznivce Galatasaraye.

Reklama