Hlavní obsah

Grygera doufá, že jeho Juventus istanbulské peklo přečká. Ajaxu v Miláně tolik nevěří

Praha

Téměř před rokem musel ze zdravotních důvodů ve dvaatřiceti ukončit kariéru. Ale nenudí se. Hlavně během pohárových týdnů je Zdeněk Grygera v permanenci, často vystupuje jako expert v televizním studiu. „Snažím se zůstat v obraze a úplně se od velkého fotbalu nedistancovat. Komentování v televizi nebo občasné návštěvy zápasů mě drží v obraze,“ pochvaluje si bronzový medailista z ME 2004 a účastník MS 2006.

Foto: Lukáš Brychta - Agentura Fotoservis

Zdeněk Grygera teď "kope" po boku Aleny Šeredové...

Článek

Zase bude vtažen do hry. V zahraničních službách vystřídal Ajax Amsterdam, Juventus Turín a Fulham, takže až do konce základních skupin Ligy mistrů má dvě želízka v ohni. Juventus posledně porazil Kodaň a Ajax dokonce senzačně zdolal Barcelonu, takže oba „Grygerovy" kluby ještě hrají o postup.

Oba končí na horké venkovní půdě, ale v rozdílné výchozí pozici. Zatímco Juventusu stačí v istanbulském pekle jen remizovat s Galatasaray, Ajax musí vyhrát na hřišti AC Milán.

„Ajax to bude mít proti AC hodně těžké. Také Juventus už byl na pokraji vyřazení, ale teď má na to, aby postup zvládl. V Istanbulu se nikomu nehraje lehce, ale mělo by se projevit, že Juventus má přece jen lepší kádr než Galatasaray," doufá v úspěch svých barev.

Lyžuje, hraje hokej či tenis

Bývalému hráči Zlína, Drnovic či Sparty zápasy na vrcholové úrovni nechybí. Vzhledem k velkému počtu operací by je ostatně ani nezvládl, od začátku fotbalového důchodu se však vrhl na jiné sporty.

„Začal jsem třeba hrát hokej. Můžu teď dělat sporty, kterým jsem se během kariéry musel vyhýbat. Začal jsem tedy také hodně lyžovat, chodím často na tenis. A tělo drží. Sportuji jen na rekreační úrovni a beru to s nadhledem. Jednou vyhraju, jednou prohraju, žádný stres," usmívá se třiatřicetiletý Grygera, který se po návratu ze zahraničí usadil v rodném Holešově.

Patronem po boku Šeredové

Bývalý obránce chce i nadále zůstat u fotbalu, ale zatím se ještě nerozhodl, v jaké by to mělo být roli.

Do projektu Zelený život se však vložil okamžitě, stal se jeho novým patronem. „Na všech mých zahraničních štacích kladly kluby důraz na charitativní akce. Jsem rád, že v tom mohu pokračovat i po kariéře. Navíc po boku Aleny Šeredové, která se podobným akcím věnuje i v Itálii a je tváří Zeleného života," poukazuje internacionál Grygera.

Reklama