Hlavní obsah

Drtivá většina tipérů sází na Plzeň, naopak Liberci věří jen třetina

Praha

Poslední pohárový týden v letošním roce se týká také dvou českých fotbalových zástupců. Viktoria i Slovan hrají o postup do jarní části. Zatímco Plzeň se v utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva těší přízni přibližně tří čtvrtin českých sázejících, ve vítězství Liberce v Evropské lize na půdě Estorilu věří jen zhruba třetina. Podle bookmakerů jsou přitom oba týmy mírnými favority.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kapitán Pavel Horváth (v bílém dresu) v utkání proti Bayernu.

Článek

Plzeň se chystá nejen na poslední duel Ligy mistrů, ale hlavně na definitivní rozlučku s trenérem Pavlem Vrbou.

„Hráči proto budou mít extrémní motivaci naposledy pod jeho taktovkou dosáhnout úspěchu. Někteří si to zároveň nebudou chtít rozházet u kouče, který bude v příštích letech posílat pozvánky do reprezentace. Pokud Horváth a spol. předvedou podobný výkon jako v posledním zápase na Manchesteru City, neměl by jim postup uniknout," věří Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

„Asi všichni přejeme Pavlu Vrbovi vítězné loučení. Jenže Plzeň to nebude mít jednoduché. Pro postup dál musí zvítězit, kdežto týmu CSKA stačí remíza, může vyčkávat, a je tak ve výhodnější pozici," poukazuje Ladislav Pavlis, vedoucí bookmaker Tipsportu.

Nabídka kursů
Plzeň - CSKA102
Fortuna2,453,42,7
Tipsport2,503,462,90
Estoril - Liberec102
Fortuna2,723,32,4
Tipsport3,203,202,27

Slovan potřebuje také pomoc Sevilly

U obou společností je Plzeň jen mírným favoritem. „Až překvapivě hodně sázkařů však věří, že Vrbova taktovka opět vykouzlí mimořádný večer s vítězným koncem pro Viktorku," potvrzuje Pavlis.

Plzeň může těšit důvěra plných 80% sázkařů u Tipsportu a 75% u Fortuny.

Ani jednomu z českých celků nemusí vítězství stačit, Severočeši musí pro postup uhrát více bodů než Freiburg doma proti Seville. Horváth a spol. pak potřebují nízké pozitivní skóre 1:0, 2:1 nebo jakoukoliv výhru o dvě branky.

Ve vítězství Slovanu v Estorilu věří jen zhruba třetina sázejících. „Liberci se v posledních ligových zápasech nedařilo, byly to ale právě pohárové zápasy, ve kterých předváděl hodně nadprůměrné výkony. Severočeši nemají situaci jen ve vlastních rukou, musí se letos naposledy zmobilizovat a zároveň na dálku fandit Seville. To ale může zatěžovat jejich psychiku," říká Vích.

Reklama

Související témata: