Hlavní obsah

Přežít v Evropě zimu, to je pro mé CSKA momentálně priorita, hlásil v Plzni ruský kouč Sluckij

Zdeněk PavlisSport.cz

Trojici legionářů a zkušeného Vasila Berezuckého musel nechat kouč moskevského CSKA doma, přesto dorazil do Plzně k poslednímu duelu základní skupiny Ligy mistrů s vírou v postup. Nebo spíše přestup do jarní Evropské ligy. „Nesouhlasím s názorem, že ve fotbalové Evropě jde o soutěž druhořadou. Pro kluby navyklé hrát play off pravidelně možná, ale pro nás jde v dané situaci o prioritu,“ stačily Leonidu Sluckému dvě tři věty, aby demonstroval, jak vážně odvetu za Petrohrad bere.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér CSKA Leonid Sluckij a český legionář Tomáš Necid, který pod ním v Rusku působil.

Článek

Karty jsou rozdané jasně. Mezi Plzní a ruským mistrem se rozhodne, kdo skončí ve skupině třetí a bude tudíž na evropské pohárové scéně pokračovat i na jaře.

„Bude to nesporně těžké, protože Viktoria už v prvním zápase u nás v Rusku zahrála velice dobře. Odveta bude složitá, ale postup je pro nás důležitý," nepřipouštěl kouč Sluckij, že by jeho tým v Plzni prohrál a s pohárovou Evropu se rozloučil.

Ani absence Brazilce Fernandese, Doumbii z Pobřeží slonoviny, lotyšského legionáře Cauny či již zmiňovaného Berezuckého na jeho víře nic nemění.

„Už mám představu, kdo je nahradí," pravil významně, aniž by vyřkl konkrétní jména. I o Japonci Hondovi, kterého v posledním utkání ruské ligy proti Krasnodaru vystřídal ještě před přestávkou, mluvil v hádankách.

Otazník nad Hondou

„Připravuje se, jako všichni ostatní, takže i pravděpodobnost, že se objeví na hřišti, je stejná jako u jiných," promlouval na adresu japonského legionáře, jemuž v CSKA končí smlouva a on má namířeno do AC Milán.

Proti Krasnodaru střídal Hondu Alan Dzagojev, jenž v prvním zápase proti Plzni nenastoupil a až nyní se postupně vrací do sestavy ruského mistrovského celku. „Trénovat jsem ale začal teprve před nedávnem, takže stoprocentně fit ještě nejsem. Natož abych byl v optimální kondici," přiznával ruský reprezentant, že mu stále ještě nějakých třicet procent chybí, aby měl formu a výkonnost, jako před zraněním.

Přesto o něm plzeňský trenér Vrba mluvil jako o jednom z nejnebezpečnějších hráčů moskevského CSKA. „Pokud si to myslí, pokusím se to potvrdit. I když my máme nebezpečné celé mužstvo," připomínal Dzagojev. „Přijeli jsme do Plzně vyhrát, žádná jiná alternativa pro nás neexistuje," dodával promptně.

„A uspět můžeme, když nepřenecháme iniciativu Plzni, která hraje útočný a pozičně dobrý fotbal, takže má míč z šedesáti procent pod kontrolou. Mluví pro nás sice výhra 3:2 z prvního střetnutí, ale jen hájit a bránit tento výsledek nesmíme," prozrazoval trenér Sluckij, s čím jeho tým do úterního zápasu půjde.

Reklama

Související témata: