Hlavní obsah

Ruce pryč! Guardiola se vysmál snaze Manchesteru City přetáhnout gólmana Neuera

Mnichov

Oba týmy už mají zajištěný postup do osmifinále Ligy mistrů, v dnešním utkání v mnichovské Allianz areně si to ale domácí Bayern a Manchester City rozdají alespoň o prvenství ve skupině D. Poměrně klidnou atmosféru před zápasem poněkud rozjitřil anglický celek, který by podle britských médií rád přetáhl brankáře Manuela Neuera na ostrovy. „Absolutně bez šancí,“ reagoval trenér Bayernu Pep Guardiola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer (vpravo) a trenér bavorského týmu Josep Guardiola při tréninku v Plzni.

Článek

Manchester momentálně střídá v brance Rumuna Costela Pantilimona, který chytá převážně v Premier League, a anglického reprezentanta Joe Harta, jenž kvůli chybám na začátku sezóny přišel o post neotřesitelné jedničky.

Pokud chce Manchester City v dnešním klání pomýšlet na první místo ve skupině, musí vyhrát 3:0 nebo jakýmkoliv jiným vyšším rozdílem. To jsou podle kouče Bayernu stejně mizivé vyhlídky, jako kdyby u mnichovského vedení uspěla nabídka 40 miliónů liber za Neuera, o které se v Británii vesele spekuluje.

„Ruce pryč! Jsou absolutně bez šancí," rozesmál se Guardiola nad snahou Citizens angažovat německou reprezentační jedničku. Pak už mluvil mnohem vážnějším tónem. „Moc dobře víme, že se Manchester City hodně zlepšil a také si uvědomujeme, že má kvalitní hráče, kteří nám mohou dělat problémy. Čekám vyrovnaný zápas," doplnil španělský kouč.

Obhájce trofeje nicméně může v tabulce získat plný počet 18 bodů z šesti zápasů a to je podle Guardioly pro hráče dostatečná motivace. „Nemůžeme brát výhru jako samozřejmost. Ještě je mnoho věcí, které chceme na naší hře zlepšit. Ale naším společným cílem je získat 18 bodů a hlavně kvalitním výkonem potěšit naše fanoušky," uvedl trenér Bayernu, který ve dvou duelech základní skupiny D nadělil Viktorii Plzeň celkem šest gólů.

Reklama