Hlavní obsah

Probuzený plzeňský střelec Tecl žádný tlak necítí. Horší to bylo, když jsem góly nedával, přiznává

Plzeň

Dlouho se trápil a marně hledal střeleckou formu, kterou míval ještě v jihlavském dresu. Na hřiště se Stanislav Tecl nedostával, vysedával na lavičce náhradníků. Renomé kanonýra, jež fotbalovou Plzeň zlákalo k tomu, aby ho koupila, nepotvrzoval. Až v průběhu letošního podzimu se začal konečně prosazovat. Šesti brankami v lize, třemi trefami na evropské scéně. Střelec Tecl o sobě dal konečně vědět i v dresu mistrovské Viktorie, takže se od něho logicky čekají góly i v úterním závěrečném duelu základní skupiny Champions League proti CSKA Moskva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Podobně by chtěl plzeňský útočník Stanislav Tecl slavit i dnes večer.

Článek

Trénink plzeňských fotbalistů před zápasem Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Čeká vás klíčový zápas pohárového podzimu, v němž se rozhodne, zda budete na evropské scéně pokračovat i na jaře. Jak jste na ruského mistra nachystaní?

Na konfrontaci s CSKA jsme se připravovali stejně, jako na každé jiné utkání, nic výjimečného se nekonalo. Podstatné je, že záleží jen na nás, zda uhrajeme výsledek, který nám zaručí postup.

Závěrečný zápas základní skupiny Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a CSKA Moskva se hraje dnes ve 20.45, přímý přenos vysílá Prima Cool, podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

K přestupu z Ligy mistrů do Evropské ligy vám postačí výhry 1:0, 2:1 nebo v případě větší brankové přestřelky vítězství o dva góly. Plzeň bude přitom hodně spoléhat právě na vás. Cítíte větší tlak než před jinými zápasy?

Nic mimořádného, žádný přehnaný tlak necítím. Horší to bylo, když jsem góly nedával.

Ruský mistr vás v prvním zápase porazil 3:2. Jaké poznání jste si o něm udělali? V čem je jeho největší síla?

Soupeř je silnější ve hře dopředu než v defenzivě, o čemž ostatně svědčí výsledek, který jsme v prvním střetnutí v Petrohradě uhráli. Pro nás ale bylo podstatné, že jsme sami sobě dokázali, že jsme schopni s ním hrát vyrovnanou partii a být mu rovnocenným soupeřem. Proto doufám, že naše fotbalové kvality potvrdíme i v domácí odvetě.

Co bude podstatné k tomu, abyste doma uspěli, ruského protivníka v tabulce základní skupiny přeskočili, a tudíž si zajistili postup?

Pro CSKA mluví jednobrankový náskok z prvního střetnutí, takže bude zřejmě vycházet ze zabezpečené obrany a přitom spoléhat na rychlé brejky. Proto bude hodně důležité, abychom první gól vstřelili my. Víme, kde má ruský soupeř slabiny a budeme se jich snažit využít.

Na rozdíl od předchozích vystoupení v Lize mistrů jste tentokrát mezi posledním soutěžním utkáním a dnešním střetnutím měli plných osm dnů odpočinku. Nakolik vám pomohly?

Určitě přišly vhod, protože během přestávky jsme si nejen odpočinuli, ale měli možnost i dobře potrénovat a připravit se tak, abychom postupový výsledek uhráli.

Večerní zápas bude výjimečný i v tom, že vás naposledy povede trenér Pavel Vrba. Vládne v mužstvu jiná atmosféra nebo snad dokonce větší motivace?

Nic takového. Příprava probíhala podobně jako před minulými zápasy, atmosféra v kabině i na hřišti je také podobná, i když si samo sebou všichni uvědomujeme, že nejlepší rozloučení nachystáme trenérovi tím, když vyhrajeme a do jarní části Evropské ligy postoupíme.

Jak skončí utkání Ligy mistrů mezi Plzní a CSKA Moskva?
Vyhraje Plzeň
76,4 %
Zvítězí moskevský CSKA
12,6 %
Utkání skončí remízou
11 %
Celkem hlasovalo 24209 čtenářů.

Reklama

Související témata: