Hlavní obsah

Co mi prolétlo hlavou, když jsme dostali gól? To se nedá slušně napsat, tvrdil Kolář

Plzeň

Když fotbalisté Plzně v úterním duelu Ligy mistrů s CSKA po hodině hry inkasovali gól, záložníkovi domácích Danielu Kolářovi (28) prý prolétly hlavou myšlenky, které nelze slušně popsat. Naopak jeho vyrovnávací trefa ho utvrdila v tom, že se dá zápas ještě otočit. A stalo se!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář během utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Byl to hodně infarktový zápas?

To tedy ano. Hezčí by bylo, kdybychom vyhráli 5:0. Samozřejmě tahle výhra a postup do Evropské ligy gólem v poslední minutě má náboj. Pro fanoušky, nás hráče i trenéra Vrbu, který odchází k reprezentaci, to je krásná tečka. My, kteří tu zůstaneme, máme novou motivaci pro jaro.

Berete to jako vítězství morálky a obrovské vůle?

I tak to beru. Hráči CSKA neudrželi nervy na uzdě, což nám také pomohlo. Hlavně první vyloučení. I před tím jsme měli šance, řekl bych, že víc než oni. Vyhráli jsme zaslouženě.

Ta vyloučení byla nakonec dvě. Byli hráči CSKA podráždění od začátku?

To bych neřekl. Byl to zápas hodný Ligy mistrů, plný ostrých soubojů, což k tomu patří. A jestliže někdo dostane červenou kartu za hloupost, je to jeho chyba. Asi ho za to trenér nepochválí, protože oni v té době vedli.

Co vám blesklo po vedoucím gólu soupeře?

To nemohu říct, to se nedá napsat... Byla to velká komplikace, ale podle vývoje zápasu jsme měli podle mne víc ze hry a za vítězstvím jsme šli víc než soupeř.

A co vám prolétlo hlavou po vaší vyrovnávací trefě?

Že zase žijeme a se zápasem se dá ještě něco dělat.

Signál po rohovém kopu jste zahrávali několikrát a neúspěšně. Vyplatila se trpělivost, že jednou vyšel?

Určitě ano. Rohových kopů jsme zahrávali víc a měli i další šance, třeba Vašek Procházka jednu velkou. Věřili jsme, že si můžeme pomoct ze standardních situací a povedlo se. Ale dostat se přes jejich urostlé stopery Ignaševiče a Berezovského nebylo jednoduché. Paradoxně jsme se přes ně prosadili při obou gólech. My jsme ale hráli vabank, hrnuli jsme se všichni do jejich šestnáctky, a tam to je i o štěstí.

Je tento postup cennější, vzhledem k síle skupiny, než ten před dvěma roky?

Takhle to neberu, pro mne má každý postup velkou cenu, ale tahle skupina, s Bayernem a Manchesterem City byla silnější, než ta předchozí s Barcelonou a AC Milán. Ten rozdíl dělal CSKA Moskva, který je silnější, než byl Borisov.

Co vám řekl po zápase trenér Vrba?

On nemohl mluvit, jak byl vyřvaný (smích). Plácli jsme si, jako po každém zápase. Netřeba z tohoto dělat vědu, Trenér Vrba už se loučí měsíc a ještě loučit bude.

Víte ale, co na vás křičel?

To ne, on pořád něco křičí (smích).

Už vám vedení řeklo, kdo tým povede?

Oficiálně ne, je na něm, aby vybralo nového kouče. My jsme hráči, nemáme do toho co mluvit. Budeme jen doufat, že vyberou správně.

Uvědomujete si, že končí jedna éra?

Já nejsem ten typ, který by se v tom moc babral. Věřím, že éra, která nastane, bude ještě lepší.

Těšíte se na trenéra Vrbu coby kouče reprezentace?

Copak já vím jestli mě tam vůbec vezme? Spíš ne, ale přeji mu úspěch i v reprezentaci. Věřím, že to je ten správný trenér pro národní tým.

Reklama