Hlavní obsah

Klobouk dolů před hvězdami Bayernu a City. Hráči CSKA nám ani ruku nepodali, řekl Horváth

Karel FeltPrávo

Kapitán plzeňské Viktorie Pavel Horváth (38) hýřil po úterní výhře 2:1 v Lize mistrů nad CSKA a tudíž postupu do jarní fáze Evropské ligy vtípky. S nadhledem popsal i moment, kdy ho Wernbloom poslal tvrdě k zemi a viděl za to červenou kartu. Přesto se ale pozastavil nad chováním fotbalistů moskevského týmu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pavel Horváth se raduje z vítězství nad CSKA.

Článek
Fotogalerie

Jakým byl CSKA soupeřem?

Hodně nepříjemným. Docela nám pomohlo už vystřídání Tošiče, který patřil k jejich nejnebezpečnějším hráčům. Samozřejmě i to první vyloučení Dzagojeva.

Co se stalo v nastavení před posledním trestným kopem soupeře, kdy byl vyloučen Wernbloom a vy jste ležel na trávníku?

Podrazil mi nohy. Odstrkoval jsem hráče ve zdi, aby gólman Kozáčik viděl. Wernbloom upadl a jak se zvedl, tak mě nakopl.

Věřil jste do poslední chvíle, že zápas dokážete otočit?

Abych se přiznal, vůbec jsem nekoukal na tabuli, takže jsem nevěděl, kolik času zbývá. Spíš instinktivně tušil. Pořád jsem doufal, že se nějaká šance povede proměnit. Až po Wágnerově gólu jsem se podíval na tabuli a končila devadesátá minuta. Tak jsem si říkal, že to snad ani není možné. Ale bylo...

Opravdu vás tabule nepřitahovala?

Nestihl jsem se na ni podívat. Jednou mi tam utíkal Musa a já nemohl popadnout dech (smích). Já na ni moc nekoukám.

Vnímal jste petardy v sektoru hostí, když jste útočili na branku před ním?

Hrůza... Na téhle úrovni jsem něco takového nezažil.

Hráči CSKA byli hodně nervózní...

Víte, klobouk dolů před hráči Bayernu a Manchesteru City. Ti se chovají úplně jinak, respektují soupeře. Tihle nám nepodali ruku ani po prvním utkání, které vyhráli, natož v Plzni. Koukali na nás pohrdavě, jako že do téhle soutěže nepatříme. I z tohoto pohledu jsem rád, že jsme je porazili a vyřadili.

Po některých verdiktech sudího jste se zlobil. O čem jste si povídal s rozhodčím Skominou?

Dvakrát jsem mu nadnesl, že si ze mne dělá srandu. Pak jsem mu říkal, že jsem starej a umírám, že potřebuji pomoc. Potřetí na mne faul konečně písknul, tak mu povídám, že to je ono (smích)... Vůbec nehodnotím rozhodčí. Pískají Ligu mistrů, takže tam nějaká kvalita musí být. Ale nijak výrazně nás nepoškodil, určitě nám ale ani nepomohl. A co se týká dvou červených karet hostům, ty byly jasné.

Reklama

Související témata: